KIZINA 2. KEZ HAYAT VERECEK (özel haber)

Azerbaycanlı göçmen ailesinin karaciğer yetmezliği rahatsızlığı bulunan 6 yaşındaki kıza, babasının karaciğerinden alınacak parça ile iyileşmesi sağlanacak. 36 yaşındaki çaresiz baba, 6 yaşındaki kızının sağlığına kavuşması için kendilerine yardımcı olan Yıldırım Belediye Başkanı Edebali’ye teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 19:50
https://www.gazetebursa.com.tr/
 Doğuştan itibaren akciğer yetmezliği rahatsızlığı bulunan 6 yaşındaki Yağmur, babasından yapılacak olan akciğer nakli ameliyatı ile sağlığına kavuşacak. Küçük kız için yeni yıl hediyesi sayılan bu ameliyat için aile büyük çileler çekti. Çünkü, aile Azerbaycan göçmeni idi. Türk kimlikleri yoktu. Bu nedenle de yeşil kart verilemedi. Tedavi için gerekli olan 150 bin lira da ailede bulunamadı.

Küçük Yağmur aniden rahatsızlaşınca Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Yağmur için, babasının akciğer nakli yapılması kararlaştırıldı. Fakat, nakil ücreti konusunda sıkıntı çıktı. Aile durumu kaymakamlığa bildirdi. Yine karşılarına vatandaşlık sorunu çıktı.

Bu sırada, milletvekilleri devreye girdi. AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun ile CHP Milletvekili Ceyhun İrgil, küçük kızın organ nakli yapılması için vali İzzettin Küçük’ten yardım istedi. Olayı duyan uluslar arası kuruluşlar ise hastane masrafları için bağış toplama niyetinde iken imdada Yıldırım Belediyesi yetişti.

Teşekkürler Edebali

6 yaşındaki tahlisiz Yağmur’un babası Eyvaz İbrahimova, yaşadıkları olayları şöyle anlattı:

“Azerbaycan  vatandaşıyım. Ahıska Türkü’yüm.  36 yaşındayım.  Yağmur ibrahimova’nın babasıyım. Şu anda kızım Uludağ Üniversitesi’nde tedavi altında. Kızımda karaciğer yetmezliği var. Yoğun bakım ünitesinde tutuluyor. Kızım uyuyor ve doktorlar uyanmasını bekliyorlar.

Biz Türk vatandaşı olamadığımız için tedavi aşamasında sıkıntılar yaşadık. Ama, sağ olsunlar buraya gelip tedavi olmamızı sağlayan milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar oldu. Gazete Bursa Sahibi Muharrem Karabulut başımıza gelen olayla ilgili Yıldırım Belediye Başkanından destek istemiş.  Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali başta olmak üzere bizlere yardımlarını esirgemeyen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Azeri Baba, çaresizliğine çare aranması sırasında kendisine yardımcı olan ve destek olan başta Bursa Valisi İzzettin Küçük olmak üzere, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Osmangazi ilçe Başkanı Ali Yılmaz, Nilüfer ilçe başkanı Celil Çolak,  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, İnşaaat Mühendisi Enver Yılmaz ile kendilerine yardım ve desteklerde bulunan, isimlerini hatırlayamadığı herkese teşekkür etti. 

Artık dayanamıyor

Yağmur’un dedesi Azim Başatlı,  küçük torununun hastalığı nedeniyle artık ağrılara dayanamadığından dert yandı.

Başatlı, yaşadıkları olayları şöyle anlattı:

“2013 senesinde Türkiye vatandaşı oldum. Yıldırım’ın Yavuz Selim Mahallesi’nde oturuyorum. Hasta kızımız Yağmur’un dedesiyim. Yağmur ve babasının Türkiye vatandaşlığı olmadığı ve oturma izinleri olmadığı için tedavi aşamasında sorun yaşadık. Milletvekilleri belediye başkanları ve vatandaşlarımızın desteğiyle kızımız tedavi görmeye başladı.

Yağmur, 4 gün Doruk Hastanesi’nde tedavi gördü. Rahatsızlaşınca Yüksek İhtisas Hastanesi aciline götürdük. Oradan bizi Uludağ Üniversitesi’ne sevk ettiler. Yağmur’un karaciğer yetmezliği olduğunu öğrendik. Babasının dokusuyla Yağmur’un dokusu uyum sağladı. Babası karaciğerinin yarısını kızına verecek. İnşallah onun sayesinde de Yağmur sağlığına kavuşmuş olacak. Eğer babasının ki uyum sağlamazsa bizlerde vereceğiz.  Tabi bu aşamaya gelene kadar vatandaş olmadıkları için birçok sıkıntı yaşadık.  Milletvekillerimizin araya girdi.

Onların araya girmesiyle Yağmur ve babası Türk vatandaşlığı alacaklar.  Yağmur’un durumu iyiye gidiyor şuan yoğun bakımda.  Ameliyat günü daha belli değil.  Ameliyat için kan lazım oldu ancak biz yabancı vatandaş olduğumuz için bizden kan almadılar. Yapılan anonslarla kan ihtiyacımız karşılandı. Yağmur kendinde değil ama sağlık durumunda ilerleme var.”   (Osman ÇETİN)