Dünyada 13 Üniversite ile Ar-Ge projesi yürüten Standard Profil, IAEC 2017’de yer aldı

Dünya otomotiv endüstrisi için 40 yıldır sızdırmazlık profili üreten Standard Profil Grubu, 2-3 Kasım 2017 tarihlerinde Swissotel The Bosphorus İstanbul’da ikincisi düzenlenen “Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı – IAEC” organizasyonuna katıldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.gazetebursa.com.tr/
 Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) desteği; OSD, OTEP, TAYSAD ortaklığı ve SAE iş birliği ile 2-3 Kasım 2017 tarihlerinde ‟Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı – IAEC”nin ikincisi İstanbul’da gerçekleştirildi. “Gelecekte Hareketlilik” ana temasında, “Otonom Araçlar”, “Elektromobilite”, “Bağlılık (Connectivity)”, “Akıllı Şehirler”, “Üniversite-Sanayi İş birliği” ve “Mühendislik Eğitimi” konularının işlendiği konferansta, alanında uzman ulusal ve uluslararası konuşmacılar otomotiv ana ve yan sanayisindeki gelişmeleri paylaştılar.

Konferansın ikinci gününde düzenlenen “Araç Tasarımında Üniversite-Sanayi İşbirliği'' konulu, Okan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Alankuş’un başkanlığında gerçekleşen panele konuşmacı olarak katılan, Standard Profil Grubu Ar-Ge Direktörü Dr. Ali Erkin Kutlu, Ar-Ge Merkezi ünvanı alan firmaların artmasının Türkiye’nin otomotiv teknolojilerindeki söz payımızın artıracağına dair umut verdiğini belirtti. İstanbul Teknik Üniversitesi adına Prof. Dr. Murat Ereke ve Ford Otosan adına Ömer Rüştü Ergen’in de konuşmacı olarak bulunduğu panelde Organizasyona ilişkin Türkiye’de otomotiv mühendisliğinin her geçen gün önem kazandığını belirten Kutlu, akademi ile ilişki yönetiminin önemine değindi: “Standard Profil Grubu olarak 2’si Türkiye’de olmak üzere toplamda 3 Ar-Ge merkezimiz, yanı sıra Almanya ve Amerika’daki toplam 3 dizayn ve mühendislik ofisimizle, dünya otomotiv ana sanayisine Ar-Ge ihraç ediyoruz. Fabrikalarımızın bulunduğu bölgeler başta olmak üzere, dünyada toplam 13 üniversite ile gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge projeleri de bu stratejimizin bir parçası. Otomotiv ana sanayi ve yan sanayisinde kariyer yapmak isteyen öğrencilerimize profesyoneller olarak destek oluyoruz, birlikte projeler geliştiriyoruz. Hedefimiz, Türkiye ve globalde sahip olduğumuz mevcut iş birliklerimizi artırarak sürdürmek. Dünyada gün geçtikçe güçlenen sektörü güçlendirmek için akademiyi de güçlendirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz.”