3 GÜNDE 3 BİN TÜRKMEN

Bayırbucak Türkmenleri bölgesine Rusya ve Suriye rejimin saldırılarını artırması sonucunda Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nden son 3 günde 3 bin 128 Türkmen’in giriş Türkiye’ye giriş yaptığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.gazetebursa.com.tr/

Çatışma ve saldırıların Türkmenler’in sığındığı sınırın sıfır noktasındaki Yamadi Köyü’nde bulunan kampa yaklaşması üzerine cuma gününden itibaren kaçmaya başlayan siviller Yayladağı’ndan Türkiye’ye geçti. Türkmen ve Araplar’dan oluşan siviller, Yayladağı merkezdeki 2 No’lu Konaklama Tesisleri’ne alındı. Burada AFAD tarafından parmak izleri alınıp fotoğrafları çekilerek kaydı yapılan Türkmen ve Araplar, sağlık kontrolünden de geçirildi.

SINIR KAPISINDA BEKLEYİŞ

Son 3 günde Türkiye’ye 3 bin 128 sivilin giriş yaptığı bildirilirken, Türkiye’ye geçmek için sınırın sıfır noktasında bekleyenler olduğu belirtildi. Bugün de 3 bine yakın sivilin Yayladağı’ndan Türkiye’ye girmesi beklenirken, Yayladağı’nın Güveççi Mahallesi’nde Türkmenler için yapılan 10 bin kişilik çadırkenti de tamamlandı ve bazı Türkmenler bu kampa yerleştirildi. 3 bin 128 kişi ile bundan sonra gelecek sivillerde Türkmen olanların Güveçci’deki çadır kente, Araplar’ın ise Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bulunan çadır kente gönderileceği belirtildi.