Vücudu yaşlanmaya karşı koruyan en önemli şeylerin başında geliyor antioksidanlar” dedi. Kakao oranı yüksek olan bitter çikolatanın, sütlü çikolataya oranla 3 kat daha fazla antioksidan içerdiğini anlatan Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Günlük bir miktar bitter çikolata tüketmek, yaşlanmaya karşı korurken, kanser riskini de en aza indiriyor.Araştırmalar haftada 2-3 kez tüketilen az miktardaki siyah çikolatanın kan basıncını düşürmede de etkili olduğunu göstermektedir.Siyah çikolata glisemik indeksi düşük olan bir besindir. Glisemik indeksi düşük olan besinler kan şekerinin hızlı yükseltmeyen besinlerdir.Tabii ki en bilinen etki, çikolatanın vücudumuzun endorfin hormonu salgılamasını tetiklediği ve kendimizi daha keyifli hissetmemizi sağlamasıdır.Bir çikolatada kakao ne kadar yoğun olursa faydası da o kadar fazla olur” diye konuştu.
Kaynak: İHA