Çanakkale şehitlerimizin şanlı zaferi 101. yılında anıldı

Çanakkale Deniz Şavaşları’nda kazandığımız şanlı zaferin 101. yılında, destan yazan tüm şehit ve gazilerimiz anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 15:17
https://www.gazetebursa.com.tr/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bundan 101 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir" ifadesini kullandı.

 

''O ruha selam olsun'' Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun yayımladığı Çanakkale zaferi mesajında, “Bir asır önce yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye akın akın uğurlanmıştı. Amaçları tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli özgürlük mücadelesinin isimsiz kahramanları olmaktı. Onlardaki ruh öyle bir ruhtu ki; beş dakika sonra şehit düşeceğini bile bile, atacak tek bir mermisi bile kalmamışken süngüsünü takıp dünyanın en büyük güçlerini dize getirmelerini sağlayan ruhtur. O ruh türkülere konu olan onbeşlilerin, gencecik liselilerin, öğretmenlerin, Harbiyeliler'in ölüme koşarak gittikleri ruhun adıdır. O ruh metrekareye 600 merminin düştüğü yerde, vatan savunmasının göğüs göğüse yapıldığı ruhtur. Çanakkale ruhu; Yarbay Mustafa Kemal'in ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum…’ cümlesini söylediği ve kahraman askerleriyle sonuna kadar direnişini Fenomenbet gösterdiği ruhun adıdır. O ruha selam olsun, şühedaya selam olsun, gazilere selam olsun. 101.yıldönümünü  gururla kutladığımız bu büyük zaferi bizlere armağan eden,  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden, onu her şeyiyle destekleyen, aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum” dedi.

  ''101 yıl önce verilen mesajı çok iyi anlamamız gerekiyor”  TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırlayan Çanakkale Deniz Zaferi’nin ülkemiz ve Dünya tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin, 101 yıl önce elde edilen bu zaferin, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edildiğinde Türk milletin her güçlüğü yenebildiğini tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Milletvekili Hüseyin Şahin, 18 Mart’ın Türk milletinin vatanını savunmak için omuz omuza vererek destan yazdığı gün olduğunu belirterek, “Ecdadımızın bizlere canları pahasına armağan ettiği Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberliğin nelere kadir olduğunu göstermesi açısından çok önemli bir mesajdır. O zaferi bize hediye eden kahramanların torunları olan bizlerin, 101 yıl önce verilen mesajı çok iyi anlamamız gerekiyor” dedi.

  ''Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Cemalettin Torun, şunları kaydetti:  "Çanakkale'de yaşananlar, bir milletin bağımsızlığa olan inancının tüm dünya milletlerine ve devletlerine haykırışının vücut bulmasıdır. Çanakkale Zaferi, toplumsal hafızamızda şanlı tarihimize dair silinmeyen ve silinmesi asla mümkün olmayan olaylardan biridir. Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyorum. 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, her dönemde bu topraklarda birlik ve beraberliği, huzuru korumak için fedakarca çarpışan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."