Üretime dayalı Ekonomiye geçilmeli

Saadet Partisi Mustafakemalpaşa ilçe kongresi, Belediye düğün salonunda gerçekleşen kongreye katılım üst seviyede gerçekleşti. Kongrede konuşan konuşmalarda İl başkanı inşaat yüksek mühendisi Mehmet Atmaca, üretime dayalı ekonomiye geçmenin şart olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kongreye misafir olarak MHP ilçe başkanı, CHP ilçe başkanı, Ak parti ilçe başkanı ülkü ocakları başkanı, Muhtarlar derneği başkanı, Belediye meclis üyesi, Selimiye mahalle muhtarı, Karacabey ve Mustafakemalpaşa AGD başkanları katıldı. Ayrıca kongreye ziraat odaları çelenk gönderdi.

DOLARI BOZDURMAK İŞE YARAMAZ

Atmaca dolar bozdurma kampanyasına da değinerek “bizim bugün tarım, enerji gibi unsurlarda  sanayimize bağlı olarak yurt dışından ithal etmek zorundayız. Bunun tek çaresi yerli üretime geçerek yurt dışına giden parayı azaltmaya bağlıdır. Bu son derece basit bir matematiktir. Bizim yurt dışından mal almaya mı ihtiyacımız var, bunun içinde dolar ödemeniz gerekmektedir. Biz de üretip satar, bu sattığımızla ihtiyacımız olanı alırız. Ama maalesef bizim sattıklarımız aldığımızdan çok daha azdır. Ülke içersin de doları bozmayla ülkeye bir etkisi olmaz. Ancak yurt dışı alışverişlerde dolardan başka bir şeyle alışveriş yapamazsınız. Rahmetli Erbakan hocan yıllarca İslam Birliğini kurup İslam Dinarı’na geçme mecburiyetini şimdi herkes daha iyi anlamaktadır. İkinci olarak da üretime dayalı ekonomiye geçmek şarttır” dedi.