Hava Durumu

Bugün ne yapmalıyım

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 00:00
 Türkiye’de yaşanan gerçek sorunların ne yazık ki konuşulmaması hatta da gündeme gelmemesi için birçok gerekçe ortaya konmaktadır. Dikkat ederseniz her gün farklı bir vaka, her gün farklı bir acı, her gün farklı bir neden ve her gün farklı bir konu ortaya çıkarak Türkiye’nin stratejik sorunlarının çözülmesi geciktirilmektedir. 

Temel de çözülmesi gereken sorunlar bugün çözülmüş olsa emin olun ki bugünü veya yarınları doldurmak için çaba harcamaya gerek kalmayacak. Bugün otursak gerçek sorunlarımızı ortaya koysak bu sorunlarla mücadeleye başlasak emin olun ki hayatımızdan en az 10 yılında aktif olarak iyileştirmelere zaman harcamamız gerekmektedir. Tabii bugün çözmemiz gereken sorunlar üstüne başka sorunlarda, bu süre 10 yıl, 15 yıl, 20 yıl, daha da uzaması ülkemizin refah seviyesini ve insan yaşam kalitesini, dünyanın gerisinde kalmasına neden olacaktır.

Biliyoruz ki geçmişten gelen birçok sorunun üstüne bugünün sorunlarında eklendiğini söylemek yalan olmaz. Hatta bugünün sorunları daha da büyük ölçekli olduğunu ortaya koyarsak ne yazık ki geleceğe miras olarak acı, dert ve borç bırakacağız. Bugünden olup bitenlere baktığımızda bunları söylemek işte yalan değil...

Bugünün ortakları olan gençler ise bugünü en acılı ve en umutsuz yaşayan kesim olduğu kesinlikle söylemek mümkün. Bugünün gençleri geçmişte olanları yaşayanlarından duydukları, yeni doğacak nesile aktaracak nesilde bugünün gençliğidir.

O nedenle bugünün gençliğine; diğer gelmiş, geçmiş ve gelecek genç nesillere düşmüş sorumlulukların kat kat fazlası düşmektedir. Yarın bugünün gençliği sorumluluklarını daha fazla bilmeli ve mevcut tüm sorunları çözmek için dört elle hiç durmadan çalışmalıdır.

Eğitimde, sağlıkta, tarımda, sanayide, hayvancılıkta, sporda, kültürde, ticarette, siyasette ve tüm diye yerlerde aktif olarak var gücüyle çalışması gerekmektedir. Bu bir lütuf değil bu bir zorunluluktur. Hiç bir gencin ise bu zorunluluktan kaçma lüksü asla ve asla yoktur.

Çünkü bugünün gençleri sadece geleceğin liderleri değil, bugünün de eşit ortaklarıdır.  

İşte o nedenle gençlik dünün ve bugünün gerçek sorunlarını yüksek sözlerle söylemeli, konuşmalıdır. Daha sonra da konuşulan sorunlara ortak ve milli çözümler ortaya koyması gerekmektedir. Yani bir kesimin sorun çözmesi ile değil ortak yaşayan her kesimin beraber çözümler geliştirmesi gerekmektedir. 

Bugün çözümün önünde olanlar şahsi çıkarlarını düşünenlerden başkaları değildir. Bu kesim o kadar az ve bir o kadar küçük kesim ki onları susturmak veya yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmak çok mümkün. Sadece bugünün sorunlarını yüksek sözle beraber söylemek yeterli olacaktır.

İşte o nedenle olup bitenleri yerinde ve zamanında izlemek, çözümler geliştirmek gerekmektedir.

Gündemi analiz edip bismillah demek gerekir. O zaman...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.