Hava Durumu

Bugünün gençleri ile çalışmak

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2021 00:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2021 00:31

Dünyanın varoluşundan bu yana her zaman diliminde gençler toplumların en önemli güç kaynağı yada en önemli kullanılacak objesi olarak görülmüştür.

Güç kaynağı olarak gören ülkeler ya da toplumlar kendilerini geliştirirken, gençleri kullanılacak obje olarak gören toplumlar ve ülkelerde ne yazık ki yıkılmaya mahkum olmuşlardır.

Yani gençlerin potansiyel güçleri doğru ellerde ve doğru yollar ile işlenirse o toplumların ya da ülkelerin gelecekleri her zaman parlak ve kaliteli olmuştur. 

Gençlerin nerede nasıl olduğundan daha ziyade bulundukları ortamlarda neleri iyileştirebileceklerini görüp o doğrultuda politikalar yürütmek gerekmektedir.

Dünyada gençlerin rolü çok önemli olduğu gibi Türkiye'de de gençlerin rolü çok önemlidir. Hemen hemen geçmişin her döneminde gençler çok aktif olarak her alanda bulunmuş ve her dönemin gençlik politikasına göre çeşitli adımlar atmıştır. Bugün ne kadar Osmanlı tarihi ve Türk tarihi dönemlerinde gençlerin potansiyelleri doğru kullanıldığında neleri başardığını açıkça gördük. Hele ki genç Türkiye'nin inşasında Mustafa Kemal Atatürk'ün genç yaşlarda nasıl zaferler kazandığını biliyor olmamız bizlere ayrı gurur vermektedir.

Bugün yine gençler diğer dönemlerde olduğu gibi ön planda ve çok konuşulan bir kesimdir. Ancak bu dönem diğer dönemlere göre biraz farklılık gösteren genç kitle ve genç düşünce bulunmaktadır.

Bugünün gençleri, diğer dönemin gençlerine göre daha fazla iletişimci, daha fazla sorgulayıcı ve daha fazla bireysel hareket eden yaklaşımları ön plandadır. Yani bugünün gençleri kitlesel hareketlere yaklaşımları daha kontrollü ve daha yapıcı nitelikte çalışmalara yöneliktir.

Örnek verirsek siyaset ya da sağ-sol görüşleri için sokaklarda yürüyecek gençlik sayısı, sokaktaki bir hayvanın hakkı için yürüyecek gençlik sayısından kat kat az olacaktır. Yani sokaktaki hayvan için binler hatta milyonlar yürüye bileceğini bilmek, bugünün gençlerinin nasıl düşündüğünü anlayabilmenin ilk adımıdır.

Bugünün gençlerine kitlesel olarak davrananlar ne yazıkki kaybedecektir. Her gencin bireysel ve bireylerin oluşturduğu topluluklar gözüyle bakmak gerekmektedir. Yani yukarıdan bir gözle değil aşağıdan bireysel adımlar ile toplumsal hareket olacakları bilinmelidir.

Bugünün siyasi partiler, ittifakta bulundukları gruplar ve düşünceleri dışında kendilerince önemli birçok adım atmaktadır. Ancak hemen hemen hepsi gençleri sadece gelecek olarak gördükleri net bir şekilde anlaşılmaktadır. Bu görüş ve düşünce ne yazık ki karşılık bulmayacaktır. Gençler bugün her siyasi partinin mevcut gücünü kolayca analiz edebiliyor ve neler yapabileceklerini görmektedir. Gördükleri gücün kendilerine nasıl yansıdığını kolayca analiz edebilen gençlik olduğunu anlaşılmalıdır. 

Çok köklü bir siyasi parti içinde yada yeni kurulmuş bir siyasi parti içinde anlaşılmalı ki gençler için, toplumsal yaşam için, özgürlükler için, teknoloji için, bilim için, hukuk için, uluslararası çalışmalar için, çocuk hakları-kadın hakları için neler yaptıkları bugünün gençlerinin en önemsediği konular olduğunu bilmelidir. 

Yukarıda saydım konuları önemseyen siyasi partiler geleceklerini koruyabilecek partiler olacaktır. Çünkü bugünün gençliğinin üzerine daha odaklı ve daha bilimsel çalışmaları gözeten gençler yetişmektedir. 

Yani geleceğin gençlerine yetişebilmenin şartı bugünlerin gençleriyle çalışabilmekten geçmektedir. Yoksa kaçınılmaz son siyasileri ve partilerinin kapılarını çalacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.