Hava Durumu

‘Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya’ Paneli Yapıldı

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Türkiye Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi (TGMOB) işbirliğinde, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla `Eylemlerimiz Geleceğimizdir. Sağlıklı Beslenme İle Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya' temalı panel düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya’ Paneli Yapıldı
 Panelin açılışı Bursa Vali Yardımcısı Sayın Abidin ÜNSAL, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL ve Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale YILDIZ tarafından yapılan konuşmalarla başladı.

Bursa Vali Yardımcısı Abidin ÜNSAL, sözlerinde israfın vicdani yüküne değinerek; ihtiyaçlarımız doğrultusunda yeteri kadar ve sağlıklı beslenme gerekliliğini dile getirdi.

 İl Müdürü AYGÜL konuşmasında ‘’Günümüzde, tüketim alışkanlıklarının değişmesi, israf, şehirleşme, gıda kaynaklarının dengesiz dağılımı ve ekolojik nedenlerden dolayı, insanların tamamının yeterli miktarda ve güvenilir gıdaya ulaşması mümkün olamamaktadır. Bu durum gıda güvenliği ve güvenilir gıda kavramlarını doğurmuştur. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak misyonumuz; yeterli ve güvenilir gıda üretimini ve insanımızın bu gıdalara erişimini sağlamak, tarımsal ve ekolojik kaynakları sürdürülebilir şekilde kullandırmak ve kırsal alandaki insanımızın yaşam standardını yükseltmek yönünde çalışmalar yapmaktır. Ayrıca bu konuda üretici ve tüketicilerin eğitilerek bilinçlendirilmeleri de en önemli hedeflerimizden biridir.’’ ifadelerine yer verdi.

‘Her Dokuz Kişiden Biri Kronik Açlık Çekiyor’

AYGÜL konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Ülkemiz gerek gıda üretimi ve gerekse gıdaya erişim konusunda oldukça yeterli durumda olmasına karşın, dünyanın birçok ülkesi açlık ve kıtlıkla boğuşmaktadır. Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretilmesine rağmen, her dokuz kişiden biri kronik açlık çekmektedir. Buna dikkat çekmek amacıyla bu yıl Dünya Gıda Günü Bu yılın teması "Eylemlerimiz Geleceğimizdir. Sağlıklı Beslenme İle Açlığa Son Verilmiş Dünya" olarak belirlendi. Biz de İl Müdürlüğü olarak, bu yıl 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün içinde olduğu haftayı “Gıda Haftası” olarak kutlamaya karar verdik ve işbirliği halinde olduğumuz kurumlarla birtakım etkinlikler planladık. Bunlardan biri ilimiz genelindeki 100 ilkokulda öğrencilerimize sağlıklı gıda ve doğru beslenme konularında eğitimler verilmeye başlandı. Diğeri ise bugün düzenlemekte olduğumuz panel.

Bu panelde ilimizin gıda sektörünün durumu yanında gıdanın önemi, güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, gıda israfı gibi konular işlenecek. Açlık sorunun olmadığı, her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya kolayca erişebildiği bir dünya dileğiyle Dünya Gıda Gününüzü kutluyor, katkı ve katılımlarınızla bizleri onurlandırmanızdan dolayı sizleri saygı ile selamlıyorum.’’

Panelin açışında konuş
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.