Hava Durumu

Avrupa'nın göbeğinde gerçekleşen katliam; Srebrenitsa

-Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı (BRTK) Sabri Mutlu, Bosna'da 11 Temmuz 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa Katliamı'nın insanlık tarihinin ve modern zamanın en büyük vahşetlerinden biri olduğunu, soykırıma dönüştüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Avrupa'nın göbeğinde gerçekleşen katliam; Srebrenitsa
 Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu, insanlık için utantç tarihi olan 11 Temmuz 1995 yılında Srebrenitsa'da modern zamanın en büyük vahşetlerinden birinin yaşandığını, bu vahşetin Avrupanın göbeğinde soykırıma dönüştüğünü belirtti. 


Bütün dünyanın gözü önünde ve acımasızca gerçekleşen katliama başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün dünyanın seyirci kaldığını, bunun da acıları daha da katladığını ifade eden Sabri Mutlu, "Bütün vatandaşlarımız ile Balkan göçmenlerini derinden üzen bu olayların faillerini ve sessiz kalmak suretiyle soykırıma zemin hazırlayan tüm mihrakları şiddetle kınıyor, katliamda yaşamını kaybeden Müslüman

Boşnak kardeşlerimize Allah’tan rahmet dilerken, her daim yanlarında olacağımızı ve acılarını yürekten paylaşmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz. Katliamı unutmadık, unutmayacağız." dedi.



 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.