Hava Durumu

BAŞARI VE İLKLERİN OKULU ÇINAR ANADOLU LİSESİ BURSAYI GURURLANDIRDI

Türkiye de “TÜBİTAK 4004 BİLİM ve DOĞA OKULLARI” alanında toplam 100 Proje kabul edildi. Ortaöğretim Kurumları arasında Türkiye genelinde Anadolu Liseleri içerisinde projesi sadece bir proje kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2021 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BAŞARI VE İLKLERİN OKULU ÇINAR ANADOLU LİSESİ  BURSAYI GURURLANDIRDI

Proje; Bursa ili doğal yaşam ortamında katılımcıların doğayı tanıma ve koruma bilincinin gelişmesi, mevcut doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma programına uygun olarak kullanımda tutulması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiği bilincini aşılamayı hedef alan ekolojik temelli bir eğitim çalışmasıdır. Proje kapsamında, çevre ve doğanın gündelik yaşamımızdaki öneminin kavratılması, çevre ve doğanın korunmasının gerekliliği üzerine etkinliklerin yapılması planlanmaktadır. Doğa eğitimiyle projeye katılan lise öğrencilerinin farklı bilimsel etkinlikleri yaparak, yaşayarak aktif öğrenmeleri sonrasında çevre okuryazarlık düzeylerindeki değişimine etkisi ve doğa eğitimiyle ilgili kazanımlarının farkındalığının artırılması amaçlanmaktadır.

Özetle kapsamı bu şekilde olan projemiz Bursa Çınar Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni-Uzman Biyolog Emine POYRAZ  tarafından hazırlanmış olup , yürütülecektir. Bursa Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksek Okulu Ormancılık Bölümü Avcılık ve Yaban Hayatı Programı Öğretim Görevlisi Doktor Nurhan SÜMER ortaklığında hazırlanmış olup Haziran 2021 tarihinde kabul edilmiştir.

Okul Müdürü Ahmet MAMAN ; “TÜBİTAK 4004 BİLİM ve DOĞA OKULLARI” projeleri içeresinde  Türkiye de projesi kabul edilen tek Anadolu Lisesi olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Projeyi yazan Biyoloji öğretmenimiz Emine POYRAZ a, Proje yazım aşamasında her türlü desteği vereceğini belirtip  , projenin kabul edildiğinin belli olduğu günden itibarende desteğini sürdüren Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan ÇOKGEZER ve Şube Müdürlerine , Desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER e , Projeye Eğitimci olarak katılıp destek veren il Milli Eğitim Şube Müdürü Uygar UMUT a ve diğer şube müdürlerine teşekkür ettiğini belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.