Hava Durumu

BAŞKAN GÜRKAN’DAN BAL-GÖÇ’E ZİYARET

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, BAL-GÖÇ Yönetimi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Başkan Gürkan, “Dünyaya örnek bir tarihin temsilcileri olarak ecdat yadigarı kardeşlerimizin her zaman yanındayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2021 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BAŞKAN GÜRKAN’DAN BAL-GÖÇ’E ZİYARET
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Balkan Göçmenleri  Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ)  Genel Başkanı Veli Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi. BAL-GÖÇ Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette AK Parti İl Başkan Yardımcıları Ufuk Ay ve Nurettin Arif Kurtulmuşlar’da hazır bulundu. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Başkan Gürkan, Bursa’nın demografik yapısı ile Türkiye’nin en renkli ve özel şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Gürkan, çalışkan ve üretken yapıları ile Balkan Göçmenleri’nin Bursa’nın önemli zenginliklerinden olduğuna vurgu yaparak, “Ecdat yadigarı topraklarda ve oralardan göçerek ülkemizde yaşayan Balkan Göçmeni kardeşlerimiz Bursamızın, ülkemizin gücüne güç katıyor. Bizler de yalnızca ülkemizde değil tüm dünyadaki kardeşlerimize kucak açan bir anlayışın temsilcileri olarak onlara elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.

“TARİH VE KÜLTÜRÜMÜZÜ HEP BİRLİKTE YAŞATIYORUZ”

Farklı kültür ve inançları yüzyıllarca huzur içinde yaşatan bir ecdadın torunları olarak tarihlerine sahip çıkarak ecdat yadigarı topraklara ve emanet olarak gördükleri tüm halklara sahip çıkmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Tarihimizde hoşgörünün, paylaşmanın ve kardeşliğin dünyaya örnek bir çok örneği var ve bizler de bu bilinç ve sorumlulukla hareket ediyoruz. Bursamız bu anlamda öncü illerimizden bir tanesi. Bursa Milletvekilimiz, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Efkan Ala’nın öncülüğünde, tüm milletvekillerimiz, il, ilçe yöneticilerimiz ve belediyelerimizle ecdat yadigarı topraklardaki kardeşlerimize ve o bölgelerdeki değerlerimize sahip çıkıyoruz. Dünyaya örnek tarihimizi ve kültürümüzü hep birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“BURSADAKİ HİZMETLER TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR”

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Veli Öztürk’te ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Gürkan ve her fırsatta yanlarında olan her kademeden AK Partili yöneticilere teşekkür etti. Öztürk, Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde soydaşlarımızın demokratik haklarını kullanabilmeleri adına başta genel merkez olmak üzere AK Parti il yönetimi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gereken tüm desteğin verildiğini belirtti. Gereken adımların atılması ile Bulgaristan vatandaşı olmayan ama Bulgaristan doğumlu olan 65 yaş üstü vatandaşların emekli aylıklarını alabilmeleri için Bulgaristan üzerinden yapılan evrak alışverişi zorunluluğunun da ortadan kalktığını anlatan Veli Öztürk, Bursa’da soydaşlar için gerçekleştirilen her çalışmanın, Bulgaristan göçmeni Türkler’in yoğun olarak yaşadığı 10 ilde de soydaşların hayatını kolaylaştırdığını söyledi. Veli Öztürk, tüm destekleri için AK Partili yöneticiler ve belediyelere teşekkür ederek,  ortak tarih, kültür ve inancın temsilcileri olarak Türkiye’nin ve özelde Bursa’nın güçlü geleceğine katkı sağlayabilmek için çalıştıklarını ifade ederek, bu yolda her türlü destek ve iş birliğine açık olduklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.