Hava Durumu

Bosna Heyeti Fetih Müzesi’nde

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Saraybosna Kanton Kültür ve Spor Bakanı Samir Avdic ile beraberindeki heyeti Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2021 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2021 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bosna Heyeti Fetih Müzesi’nde

Bursa’nın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi,

dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olma özelliğiyle kısa sürede yurt içi ve yurt dışında ilgi odağı olmayı başardı. Açıldığı günden bu yana binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Fetih Müzesi, son olarak Saraybosna Kanton Kültür ve Spor Bakanı Samir Avdic’in yanı sıra Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, Saraybosna Tarih Arşivi Müdürü Haris Zaimovic, Bosna Hersek Devlet Arşivi Müdür Yardımcısı Fuad Ohranovic ve Tarih Uzmanı Elma Dervisbegovic’e kapılarını açtı.

Saraybosna Kanton Kültür ve Spor Bakanı Samir Avdic ile beraberindeki heyet, ilk olarak Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği tabloların yer aldığı sergi salonunu gezdi. Daha sonra panoramik resmin yer aldığı kubbe bölümüne çıkan misafirler, 3 boyutlu resmi gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Müzenin her bölümünü büyük bir hayranlıkla inceleyen Bakan Avdic, hatıra para basma setinde Osmanlı sikkesi basmayı ihmal etmedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ziyaret sonunda Saraybosna Kanton Kültür ve Spor Bakanı Samir Avdic’e Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’ye ait olan miğferin biblosunu hediye etti. Bakan Avdic ise böylesine önemli bir eseri tüm dünyaya kazandırdığı için Başkan Dündar’ı kutladı. Samir Avdic, aynı zamanda müzenin anı defterini de imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.