Hava Durumu

BTM’DEN MARDİN’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ MARDİNLİ MİNİK MUCİTLERİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTM’DEN MARDİN’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ
 Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki çocukların bilimle buluşması adına umut oldu. Mardin’in Midyat ilçesindeki Çavuşoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından gönderilen atölye malzemeleri ile ilçede mini bir bilimsel etkinlik gerçekleştirdiler. Kimya Öğretmeni Gülhan Güleroğlu ve Biyoloji Öğretmeni Gamze Pınar’ın öğrencileri, araştırmaya, veri toplamaya yöneltmek, toplumda bilime karşı merak oluşturmak amacıyla gerçekleştirmek istedikleri projeye Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi gönderdiği atölye malzemeleri ile destek oldu.

Gönderilen malzemeler ile deney yapma imkânı bulan öğrenciler, kısıtlı imkânlarla mini bir bilim şenliği gerçekleştirdiler. Çavuşlu Çok Programlı Anadolu Lisesi okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte bilimsel deney yapmanın heyecanını yaşayan öğrencilere aileleri de eşlik etti. Mutlulukları yüzlerinden okunan Mardinli öğrencilerin sevincine öğretmenleri de ortak olurken, girişimleri ile etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan öğretmen Gülhan Güleroğlu, Mardin Midyat’ta kısıtlı imkânlarla böyle bir etkinliği gerçekleştirmelerinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Güleroğlu, “Bilimsel deney yapma imkânı bulan çocukların yaşadığı heyecan ve sevinç görülmeye değerdi. Amatör ve ufak çapta olsa da Mardin Midyat’ta ilk kez mini bir bilim şenliği gerçekleştirdik. İlçemizde eğitim gören çocuklar bu tür imkânlardan oldukça uzak. Bursalı öğrenciler buradaki akranlarına göre çok şanslı, her türlü deneyi yapabilecekleri, bilimsel gözlemde bulunabilecekleri bir Bilim Teknoloji Merkezi’ne sahipler. Bize deney düzeneği gönderen ve etkinliğimizin gerçekleşmesine olanak sağlayan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Umarım Midyatlı çocuklar da bu merkezi en kısa zamanda görme imkânı bulur” diye konuştu. 
Okul müdürü Şehmus Tunç da gönderilen deney düzenekleri ile Midyatlı öğrencilere bilimsel deney yapma imkânı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.