Hava Durumu

BULGARİSTAN İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL- GÖÇ) Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, Bulgaristan seçimleriyle ilgili, “ Bu seçim, Bulgaristan için bir dönüm noktası olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BULGARİSTAN İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL- GÖÇ) Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, 11 Temmuz’da Bulgaristan’da gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Ortak çıkarlarımızın olduğu sınır komşumuz Bulgaristan’a hayırlı olmasını diliyorum” diyerek, zorunlu göçle doğdukları topraklardan koparılan vatandaşların yaşadıkları ülkelerde seçme ve seçilme haklarını özgürce kullanmaları gerektiğini ifade etti. Gençoğlu, “ Yoğun girişimlerimiz sonucunda, gerçekleştirilecek seçimlerde, yeterli sayıda sandığın açılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Yine seçimlerde oy kullanacak kardeşlerimizin, hür iradelerine zarar gelmeden oy kullanmaları için gerekli önlemlerin alınacağına da yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

DÖNÜM NOKTASI

Söz konusu seçimlerin Bulgaristan için önemli bir dönüm noktası olacağını ifade eden Gençoğlu, “ Sandığa katılımın bir bütün halinde yüksek olacağını düşünüyorum.  Seçimler, soydaşlarımızın ve onların çocuklarının geleceği için son derece kritik bir öneme sahip” ifadelerini kullandı. Gençoğlu son olarak, bütün dernek, federasyon ve konfederasyonların yarınki seçim için gerekli çalışmaları yapmaları yönünde çağrıda bulunarak, “ Tüm kardeşlerim, sandığa giderek kendi iradeleri doğrultusunda oylarını kullanmalarını istiyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.