Hava Durumu

Bursa'da alevli gece

İnegöl ilçesinde 7 iş yerinin zarar gördüğü yangın, 2 şehrin itfaiyeleri tarafından güçlükle söndürülebildi Bitişikteki apartmanları da tehdit eden alevler paniğe sebep olurken, işçiler malzemeleri kurtarabilmek için canlarını tehlikeye attı

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da alevli gece
 Bursa’nın İnegöl ilçesinde çıkan yangında mobilya imalathaneleri alev alev yandı. Gecenin karanlığını aydınlatan yangın, çevre il ve ilçelerden gelen onlarca itfaiye aracının müdahalesiyle güçlükle söndürülebildi. 
İnegöl Mobilyacılar Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Nuri Kibaroğlu’na ait mobilya imalathanesinde başlayan yangın, kısa sürede alt kattaki mağazaya ve çevredeki işyerlerine sıçradı. Hızla yayılan alevler, iş yerinin arkasındaki apartmanlara da sıçradı. İnegöl’deki bütün itfaiye araçları yangın bölgesine sevk edilirken, ekiplerin müdahalesi alevleri kontrol altına almaya yetmedi. Bunun üzerine Bursa merkez, Yenişehir ve Bozüyük’ten takviye itfaiye istendi. Emniyet ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbir alırken, yangın bölgesine sağlık ekipleri de sevk edildi.
Saatler geçmesine rağmen bir türlü kontrol altına alınamayan yangın gittikçe büyürken, iş yeri sahipleri ve vatandaşlar suyun bitmesine tepki gösterdi. Bursa ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin desteği ile alevler kontrol altına alınırken, Osmanbey Caddesi, 1. Ay Sokak ve 1. Çayır Sokak'taki 7 iş yerinde büyük çaplı hasar meydana geldi.
Yangının sıçrama ihtimali bulunan bitişikteki atölyelerin işçileri, malzemeleri kurtarabilmek için kendi canlarını tehlikeye attı. Müdahale sırasında yıkılan duvar tehlike arz ederken, iş yeri sahipleri ve aileleri gözyaşlarını tutamadı.
Bursa ve ilçelerinden gelen takviye ekiplerle 19 araç 60 personelin müdahale ettiği yangın 3 saatte söndürülebildi. 3 bin metrekare alanda etkili olan yangının çıkış sebebi araştırılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.