Hava Durumu

Bursa'da iftar sofraları Demirtaş’ta kuruldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirtaş Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında yaklaşık 1000 kişiyle aynı sofrayı paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'da iftar sofraları Demirtaş’ta kuruldu

Ramazan ayının manevi iklimini düzenlediği programlarla tüm şehirde yaşatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, geleneksel iftar programını bu kez Osmangazi İlçesi Demirtaş Mahallesi’nde düzenledi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı Demirtaş Meydanı’ndaki programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan vatandaşlarla aynı iftar sofrasında buluştu. İftar öncesi Meddah ve Karagöz gölge oyunu gösterisi, çocuklara keyifli anlar yaşattı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda, akşam ezanıyla birlikte vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı.

İftar sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandeminin ve Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik etkilerine rağmen Türkiye’nin güçlü bir duruş sergilediğini söyledi. Bu süreçte birlik ve beraberliğe zarar verecek davranışlardan kaçınılmasını isteyen Başkan Aktaş, “Ramazan sofralarında buluşmak, birlik ve beraberlik içerisinde olmak çok değerli. Ülke olarak en büyük hazinemiz, bir ve beraber olmamızdır. Bu ruh; Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da galip geldi. Farklı düşüncelerde olsak bile, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Birbirimize daha sıkı sarılalım” dedi.

İftar programının ardından Başkan Aktaş, vatandaşlarla sohbet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.