Hava Durumu

Bursa İTÜDER, 3 rektörü bir araya getirdi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arasında iş birliği için köprüler kuruldu. Bursa İTÜDER’in konuğu olarak kente gelen İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, her iki üniversite ile de ses getirecek çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa İTÜDER, 3 rektörü bir araya getirdi

Bursa’daki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunlarını bir araya getiren Bursa İTÜDER, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’yu ağırladı. Dernek üyeleriyle bir araya geldikten sonra Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’ni ziyaret eden Koyuncu, ses getirecek bir iş birliği sürecini başlattıklarını dile getirdi.

‘550 MEZUNU DERNEĞİMİZE KAZANDIRDIK’

İTÜDER Bursa çatısı altında 1998 yılından bu yana birçok etkinliğe imza attıklarını kaydeden Bursa İTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tuğcu, “Ülkemizin en köklü üniversitesi olma özelliğine sahip İstanbul Teknik Üniversitesi, 25 yıldır ülkemizin ve kentlerimizin gelişimine öncülük etmiştir. Bizler İTÜ mezunu olmanın gururunu her zaman hissederken, sahip olduğumuz İTÜ kimliğimizin farkını da yaptığımız çalışmalarla ortaya koymaya devam ediyoruz. Bu bağlamda derneğimizin daha geniş bir tabana yayılması için Bursa'da yaşayan 1000'e yakın İTÜ mezununun 550'sinin dernekle ilişkisi sağlayarak, üyelerimize ve ailelerine yönelik birçok sosyal etkinliğe imza attık. Bursa İTÜDER olarak üniversitemize, kentimize ve ülkemize karşı üstümüze düşen sorumluluğu, mesleki teknik alanlardaki çalışmalarla yürütmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

REKTÖR KOYUNCU: BURSA’YI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Bursa’yı ve Bursa İTÜDER’i çok önemsediklerini belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da, “İTÜDER Bursa’nın organizasyonu ile İTÜ Evi’nde bir arada olmaktan çok memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bursa’ya verdiğimiz önemi anlatmak için geniş bir ekiple bu buluşmaya katılmak istedik. Aynı şekilde kalabalık bir İTÜ ailesini karşımızda görmek, değerli bir şekilde karşılanmak da bizi çok mutlu etti. İTÜ, 1773 yılında kurulan ve önümüzdeki yıl 250’nci yılını kutlayacak olan İTÜ, ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından biri. Üniversite hayatının sadece eğitimden ibaret olmadığını, mezuniyet sonrası kurulan bu dernekler ve güçlü bağlarla daha iyi anlıyoruz. Umuyoruz ki; en kısa zamanda yurt dışındaki derneklerimiz ile birlikte mezunlarımızın bağlarını daha da güçlendirerek bir araya getireceğiz”  dedi.

“İTÜ’NÜN İZİNDEN GİDECEĞİZ”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Koyuncu, daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile bir araya geldi. Ziyaret için Koyuncu’ya teşekkür eden Kılavuz, “Uludağ Üniversitesi olarak, İTÜ’nün de içinde bulunduğu 20 devlet üniversitesi arasında araştırma üniversitesi olarak kabul edildik. Kendi içerisinde gruplara ayrılan araştırma üniversiteleri arasında ise her zaman İTÜ’nün başarılı çalışmalarını örnek aldık ve almaya devam edeceğiz. İTÜ, tarihi geçmişiyle İstanbul Üniversitesi’nden sonra gelen en köklü üniversitelerimizden birisi. Aynı zamanda hem vakıflaşma hem de dernekleşme olarak belki de en sağlıklı ilişkiyi kuran üniversitelerimiz arasında da yer alıyor. 200 binin üzerinde mezunu olan Uludağ Üniversitesi’nde bundan sonraki hedefimiz; İTÜ’nün izinden giderek mezunlarımızın üniversitelerine sahip çıkmalarını sağlamak olacak” dedi. Koyuncu da, üniversite olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek Kılavuz’a teşekkür etti.

BTÜ İLE İTÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

İsmail Koyuncu’nun Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ziyaretinde ise BTÜ ile İTÜ arasındaki araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim, alanlarında, her iki üniversitenin öğretim elemanları ile öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmek ve geliştirmesini sağlamak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Koyuncu, İTÜ-Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile İTÜ-Denizcilik Fakültesi arasında imzalanan iş birliğinin önemli kazanımlar sağlayacağını kaydetti. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de şöyle konuştu: “İTÜ, Türkiye’nin gururu, eğitim camiasının önde giden lokomotifidir. Genç bir teknik üniversite olarak biz de İTÜ’nün izinden gitmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz bünyesine yeni kazandırdığımız ve Yüksek Lisans ve Doktora programları ile güçlendirdiğimiz Denizcilik Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütecek. Umarım iki fakültemiz ile başlayan bu işbirliği diğer bölümlerimiz ile çok daha güzel işler yapacağız”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.