Hava Durumu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde kapalı pazar yeri ihalesi yapıldı.

Gemlik Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı en büyük yatırımlardan birisi olan kapalı pazar yerinde şehir dışından gelen pazarcı esnafına yönelik ihaleler devam tamamlandı. 425 pazarcı tezgâhından 200’e yakını 10 yıl süreyle sınırlı aynî hak tesisi yöntemiyle geçen hafta Gemlik’te ikamet eden pazarcı esnaflarına kiraya verilmişti. Bursa, Yalova, Orhangazi, Gürsu ve İznik’ten ilçeye gelen pazarcı esnafına yönelik ihaleler ise bu hafta yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa'nın Gemlik ilçesinde kapalı pazar yeri ihalesi yapıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol başkanlığında toplanan encümen, 7 Aralık Çarşamba günü 30 adet tuhafiye ve giyim bölümünü ihaleye çıkardı. Bu ihalede 5 yer sahiplerini buldu. 8 Aralık Perşembe günü yapılan üretici, zeytinci, peynirci ve yumurta satışı bölümleri ihalesi ise büyük rağbet gördü. 72 dükkândan 62 si 10 yıl süreyle ayni hak tesisi yöntemiyle ihale edildi. 12 Aralık Pazartesi günü yapılan sebze ve meyve esnafına yönelik ihale de ilgi gördü. 89 meyve ve sebze dükkânından 70’i alıcı bulurken, kalan satış yerlerinin aynı ihale şartnamesiyle 15 günlük süre içinde pazarlık yöntemiyle, talep eden pazarcılara kiraya verileceği açıklandı.
10 dönümlük otoparkı, 425 pazarcı tezgâhı, 125 üretici tezgâhı, sağlık kabini, tuvaletleri, duş kabinleri, mescit, yürüyen merdivenleri, asansör, kafeterya ve lokantası ile bölgenin en modern kapalı pazar yeri 24 milyon liraya mal oldu. Pazar yeri ihalelerinin ardından yine yönetmelik gereği cadde ve sokaklarda açılan Salı Pazarı kapanacak. Kapalı pazar yerinde salı günü için yer alamayan esnaflar cumartesi günü yapılacak ihaleye girebilecek. Kapalı pazar yerinde salı ve cumartesi günlerinden yer alamayan pazarcı esnafı kalırs,a, talepleri halinde bu pazarcılara Perşembe Pazarı’ndan ücretsiz yer verilerek bütün pazarcıların yerleştirilmesi planlanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.