Hava Durumu

Bursa’daki ‘huzur operasyonunda’ 107 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen 'Huzur Türkiye' operasyonu kapsamında Bursa'da bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamada, 107 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’daki ‘huzur operasyonunda’ 107 gözaltı
 Operasyonda uyuşturucu ticaretenin yoğun olduğu bölgelerde narkotik köğeği ile arama yapılırken, gece klüpleri ve gazinolara da baskın yapıldı. İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, uygulama noktalarını denetlerken, mobese merkezinden izleme de yaptı.


Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen 'Huzur' operasyonu kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Asayiş, Terör, Narkotik, Çevik kuvvet, ve Trafik ekipleri, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçesi'nde geniş çaplı operasyon düzenledi. Eş zamanlı gerçekleşen operasyonda uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu bölgelerde narkotik köpeği 'Alfa' ile arama yapıldı.

GECE KULUPLERİ VE GAZİNOLARA EŞ ZAMANLI BASKIN

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kentin dört bir yanında bulunan gece kulupleri, gazino ve müzikhollere de eş zamanlı olarak baskın düzenledi. Bünyesinde konsomatris çalıştıran gece makanlarına ceza yağarken, pasaportu ve çalışma izni bulunmayan yabancı uyruklu kadınlar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

5 BİN KİŞİ SORGULANDI, UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Kentin dört bir yanında yapılan uygulamalarda 5 bin 112 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapıldı. Sorgusunda aranması bulunan 37 kişi gözaltına alındı. Üst araması, dükkan, otomobil, park ve bahçelerde yapılan aramalarda 4 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 43 adet fişek, 2 adet muşta, 1 adet elektro şok cihazı, 1 adet sustalı bıçak ele geçirildi. Aramalarda suç unsuruna rastlanan 70 kişi gözaltına alındı. Öte yandan 774 araç sorgulanırken 63 araç hakkında 27 bin 400 TL cezai işlem uygulandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ YILDIZ UYGULAMA NOKTALARINI DENETLEDİ

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, akşam 20.00 itibari ile başlayan uygulamaları gezerek denetleme yaptı. Yıldız, daha sonra MOBESE İzleme binasına giderek mobese kameralarından kenti izledi. Yıldız, 155 polis imdat hattına gelen ihbarlarını yerinde dinledi.




Kaynak: İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.