Hava Durumu

Bursa’dan Balkanlar’a destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hem Bursa’daki, hem de Balkanlar’daki insanların yüzünü güldürme hedefiyle hizmet ettiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursa’dan Balkanlar’a destek
 Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Zafer Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Bursa’nın Balkanlar’ın dostu olduğunu söyleyen Başkan Altepe, Bursa ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişme sürecini anlatarak, “Bizler başkan olduğumuzda Balkanlar’dan çok ilgi gördük, mektuplar ve davetler aldık. Sonrasında Balkanlar'a turlar düzenledik, orada incelemelerde bulunduk, devamında da dostluklar gelişti. Her geçen gün Türkiye ve Bursa, Balkanlar ve özellikle Doğu Avrupa ile bütünleşti. Bütün bölgede faaliyetlerimizi sürüyor. Özellikle Kosova ve Makedonya’da yoğun faaliyetler devam ediyor” diyerek, bu sayede Balkanlardaki ilk Türk lobi çalışmalarının başladığını anlattı.
Başkan Altepe, Türkiye’nin ecdadına, değerlerine ve dostlarına önem verdiğini de anlatarak, “Bursa’da, 13 yıldır belediye başkanıyım. Birçok ülkeye gittik, herkesi kendimiz gibi sanıyorduk ama değil. Böyle bir millet yok. Türkiye, büyük bir devlet, Türk milleti büyük bir millet. Önemli olan karşınızdaki insanların acısına ortak olmaktır. Bizler Bursa olarak Balkanların acısına da, sevincine de ortak oluyoruz. Bursa, güzel bir noktaya geldi. Biz, gittiğimiz yerlere sadece yardımcı olmak ve onlara katkı sağlamak için gidiyoruz. Bursa’nın yardım eli Balkanlar'a da uzanıyor” diye konuştu.
Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Gündüz de Başkan Altepe’ye, Balkanlar'da ve Bursa’da gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Gündüz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSMEK’in Kosova’daki çalışmalarının da Balkanlar'da çok büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bursa’da BUSMEK eğitimi alan kursiyerlerin kendi ülkelerinde iş sahibi olduğunu anlatan Gündüz, BUSMEK’in Kosova’daki faaliyetlerinin de önemine vurgu yaptı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.