Hava Durumu

BURSA’DAN BOSNA’YA TİCARET KÖPRÜSÜ

HASAN MORAL: “BOSNA İLE TİCARET HACMİMİZİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSA’DAN BOSNA’YA TİCARET KÖPRÜSÜ
 Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD)Bosna Hersek Tekstil, Ayakkabı ve Dericiler Birliği (UTOK) üyesi iş adamlarını ağırladı. 

Yıllık 4 milyar dolarlık ihracatı ve 40 binin üzerinde çalışan istihdamı ile Bursa ekonomisinin en önemli üretim merkezlerinden biri olan DOSAB’ı ziyaret eden Bosna Hersek heyeti, bölgede faaliyet gösteren firmaların üretim tesislerini de gezdi. 

İki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmanın yanı sıra, ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla geçtiğimiz aylarda Bosna Hersek’e bir ticari gezi düzenleyen DOSABSİAD Yönetim Kurulu, bu sefer UTOK üyelerini Bursa’da ağırladı. İki kurum arasındaki ticareti daha da artırmak adına iyi niyet sözleşmesinin imzalandığı ziyaret kapsamında, firmalar arasında yapılan B2B görüşmeleri sayesinde de işbirlikleri için ön mutabakat sağlandı. 

İmzalanan iyi niyet sözleşmesinin ardından konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Moral, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin çok eskilere dayandığını hatırlatarak, bu sebepten mevcut ticaret hacminin mutlak suretle artırılması gerektiğini söyledi. Hasan Moral, “400 milyon dolarlık ticaret hacmi, Bosna Hersek’le olan tarihi dostluk bağımızı kesinlikle yansıtmıyor. Tarihten gelen bu ilişkileri, ekonomik olarak geleceğe taşımak biz iş adamlarının elinde” şeklinde konuştu. 

Türkiye’nin Bosna Hersek’teki tüm ihtiyacı karşılayabilecek derecede kaliteli üretim gerçekleştirdiğini savunan Moral,  iki ülke arasında güçlü bir işbirliği kurulması gerektiğini dile getirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.