Hava Durumu

Bursalı dansçılar, dünya şampiyonu!

Miami’de düzenlenen World Latin Dance Cup’ta genç dansçılar Yiğit Isındere ve Dilay Çetin, Salsa Children Couple kategorisinde dünya şampiyonu olarak Bursa’nın gururu oldular.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2016 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2016 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursalı dansçılar, dünya şampiyonu!
 Dünyanın en büyük dans organizasyonları arasında yer alan ve farklı yaş gruplarında yarışmacıların katılımıyla 12-19 Aralık tarihleri arasında düzenlenen World Latin Dance Cup Yarışması, Amerika’da Miami şehrinde 30’un üzerinde ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. Kolombiya, Peru, Çin, Arjantin, Brezilya, ABD ve İsrail gibi danslarıyla ekol olan ülkelerin arasından sıyrılarak dünya birinciliğini elde eden Bursa Nüans Dans ve Sanat Evi dansçıları Yiğit Isındere ve Dilay Çetin, Salsa Children Couple kategorisinde dünya şampiyonluğunu Bursa’ya getirdiler.

Nüans Dans Ve Sanat Evi sahibi ve antrenör Erdik Şadıllıoğlu nezaretinde yaklaşık 5 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren ve birlikte dans eden yetenekli çift Yiğitalp Isındere ve Dilay Çetin, geçen yıl da dünya 3’üncülğünü Bursa'ya getirmişlerdi.

Şampiyonların antrenörü Erdik Şadıllıoğlu dünyanın danslarıyla ekol olmuş ülkelerini geride bırakarak şampiyon oldukları için çok mutlu olduğunu belirtti. Şadıllıoğlu, ‘’Yiğitalp ve Dilay çok çalışmanın ödülünü aldılar. Uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Dans konusunda uyumlu ve yetenekliler. Dansçılarımız bu başarılarıyla ülkemize gurur yaşatırken, İstiklal Marşımızı Miami’de yüzlerce izleyiciye dinleterek bayrağımızı göndere çektirdiler. Bu arada Nüans Dans ve Sanat Evi olarak 15 hoca ile salsa, tango, bale, hiphop olmak üzere tüm branşlarda dans eğitimi veriyoruz. Bünyemizde dans eğitimi alan yetenekli çocuklarımız var. Önümüzdeki dönemlerde bu başarıların ve şampiyonlukların devamı gelecek’’ dedi.


YARIŞMAYA TÜRKİYE’DEN 6 ÇİFT KATILDI

12 – 19 Aralık tarihlerinde Miami’de düzenlenen World Latin Dance Cup Yarışması’na Türkiye’den farklı yaş gruplarında 6 çift katılırken, Bursa’nın yanı sıra Adanalı dansçılar 1.’lik, İstanbul’dan yarışmaya katılan dansçılar ise 3. olarak ülkemize madalya kazandırdılar.

Bursa, İstanbul ve Adana olmak üzere farklı dans okullarından yarışmaya katılan dansçılar arasında Adana La Noche Kulübü’nden Ayben ve Ceyhun Çifti Salsa Over75 kategorisinde dünya 1.’liği kazanırken, İstanbul Aytunç Bentürk Dans Akademisi’nden Cem ve Melisa çifti ise Salsa On1 kategorisinde dünya 3.’lüğünü ülkemize getirdiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.