Hava Durumu

BUÜ’ye 9 yeni kontenjan

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi maksadıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygulamaya konulan ‘100 alanda 2000 doktora bursu programı’, yeni alanların eklenmesiyle büyümesini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2021 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BUÜ’ye 9 yeni kontenjan
 Son yıllarda üniversite-sanayi iş irliğine büyük bir önem veren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) de bu alanda yeni kontenjanlar oluşturmak için yaptığı çalışmaların semeresini almaya devam ediyor. BUÜ yönetiminin 2021-2022 bahar dönemi için yaptığı 5 alan başvurusundan üçü kabul edildi.
YÖK Başkanlığı, BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nden mimarlık 3, deprem çalışmaları 3, sağlık bilimleri enstitüsünden kök hücre çalışmaları alanına yapılan başvurulara 3 olmak üzere toplam 9 doktora öğrencisi için kontenjan verdi.
Alınan yeni kontenjanlarla birlikte BUÜ’de eğitim gören 100/2000 doktora burslu öğrenci sayısı 192’ye ulaştı. Yeni dönem kontenjanları için başvuruların 15 Mart tarihinde başladığını açıklayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Ülkemizin geleceği adına çok özel bir yeri olduğuna inandığımız 100/2000 doktora bursu programında mümkün olan en yüksek oranda yararlanmaya gayret ediyoruz. Öğrenci sayımızı 192’ye çıkarttık. Daha iyi bir gelecek veya daha nitelikli çalışma ortamı hedefleyen öğrencilerimizin bu programlardan faydalanmaları gerektiğine inanıyoruz. Mimarlık, deprem ve kök hücre çalışmaları alanlarında akademik çalışma yapmak isteyen öğrencilerimizi de burslara başvurmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.