Hava Durumu

Çevre yönetim sistemi ile sürdürülebilir yeşil dünya

Doğal kaynakların korunarak çevresel sürdürülebilirliği sağlayabilmek, bireysel tedbirlerin yanı sıra üretici sektörlerin operasyonel süreçlerinde de artık daha fazla yer buluyor. Yenilikçi, çevre dostu, enerji tasarrufu sağlayan, sürdürülebilir ürün ve projeleriyle bilinen Knauf; doğal kaynak kullanımın azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararın minimum düzeye indirilmesini amaçlayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli çalışmaları, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetlerini inşaat sektörüyle bir araya getirerek daha yeşil bir dünya yaratımına destek oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Çevre yönetim sistemi ile sürdürülebilir yeşil  dünya
 Çevresel performansının kontrol edilmesi ve geliştirilmesi oluşumunu tanımlayan ve uluslararası bir standart olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, her türlü üretim sektöründe, ürünün ilk aşamasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkilerin dikkate alınarak üretimin gerçekleştirilmesini sağlayan sistematik bir yaklaşım olarak tanımlanıyor. Üretim süreçlerinin tüm aşamalarını bu standart doğrultusunda gerçekleştiren Knauf, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetleriyle de çevresel negatif etkisi minimize edilmiş yapılar için gerekli yetkin mühendislik ürünlerini dünyadaki 250’den fazla üretim tesisinde üreterek inşaat sektörüyle bir araya getiriyor. LEED Sertifikası ile enerji ve çevre dostu üretim Knauf Alçıpan® ürünleri, ısı yalıtımı ve iç aydınlatmaya sağladığı olumlu katkıları sayesinde binaların enerji verimliliğine önemli girdilerle etki ederken LEED V4 esaslarına göre hem  ön koşul olan minimum enerji performansının gerekliliklerini yerine getiriyor hem de optimum enerji performansından yüksek enerji verimliliği rakamlarına erişilmesini mümkün kılıyor. Ürünler, uygulandıkları duvar yüzeyinde ısı yalıtımına ve dolayısıyla bina enerji verimliliğine katkıda bulunuyor, dış cephe duvar malzemesi olarak kullanılan sistemler ise benzer şekilde binalarda ısı yalıtımına destek oluyor. Knauf ürünleri gün ışığını yansıtma özelliği ile elektrik tüketimini de azaltmayı hedefliyor. Akustik tasarıma uygun ses iletme seviyesinde olan Knauf sistemleri, bina kullanıcılarının yaşama ve çalışma kalitesini arttırırken, çevresel gürültünün sınırlanmasını da hedefleyen yeşil binaların vazgeçilmez unsurlarından biri olarak büyük önem  kazanıyor. Sistemler, tüm bina  tipleri için farklı akustik performanslara uygun olarak üretiliyor. Bu özellikleri ile Knauf ürünleri LEED® Yeşil Bina Derecelendirme Sistemi altında EA Ön Koşul ve EA Kredi’nin sağlanmasını destekliyor. Atık yönetimi ile sıfır atık uygulaması Knauf A.Ş. çatısı altındaki tüm fabrikalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevre İzin Belgesi alınmış olup geçerlilik süresi içerisinde yenilenmeleri sağlanıyor. Yine aynı şekilde tüm fabrikalar için düzenli olarak emisyon ölçümleri, atık su ve atık analizleri yapılarak hava,
LEED Sertifikası Nedir? LEED (Leadership in Energy and Environmental Design - Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik), Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilmiş çevreye duyarlı yapı sertifikası. Bugün LEED, dünyada en yaygın, en güvenilir ve en geçerli ‘Yeşil Bina Sertifika Sistemi. Amacı, insana ve doğaya saygılı yeşil binalar ve yerleşkeler yaratarak daha yaşanılabilir bir dünyaya destek olmak. Gönüllü bir sertifika sistemi olan ‘Yeşil Bina Derecelendirme Sistemi’ ile yapılarda ölçülebilir oranlarda verimliliğin arttığını bilimsel veriler ortaya koyuyor.
su, toprak için önemli üç çevresel etki takip ediliyor ve negatif etkiler en aza indirgenmeye çalışılıyor. Değişen mevzuat ve yeni uygulamalara sektöre öncü olacak şekilde hızla adapte olan Knauf; güncellenen atık yönetimi ve sıfır atık uygulamaları için de çalışmalarda bulunuyor. Hem fabrikalarda hem merkez ofiste gönüllülük esasına dayalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi için sürdürülen hazırlıklarla karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Knauf, bununla beraber Türkiye’deki iki fabrikasında kurduğu atık minimizasyon ünitesi ile ortaya çıkan proses atıkları fiziksel işlemlerden geçirerek üretim sürecinde yeniden değerlendiriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.