Hava Durumu

‘CUMA CAMİSİ’NİN YERİ GÖRÜKLE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’ya yapılmasını istediği Cuma Camisi için uygun yer arayışlarında sonuç alındı. 5 bin kişilik kapalı, açık alanlarla birlikte 20 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Cuma Camisi, Görükle kampusunda yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘CUMA CAMİSİ’NİN YERİ GÖRÜKLE OLACAK

Muharrem KARABULUT


AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla Cuma Camisi için Bursa’da uygun yer arayışlarının önemli ölçüde sonuçlandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arzu ettiği ve Bursa’da yapılması için önerdiği Cuma Camisi’nin olabileceği kent merkezindeki alanları incelediklerini, Işıklar Askeri Lisesi yurt binalarının bulunduğu alan, Samanlı merası ile Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi, bu hizmet için uygun olabileceği görüşü ağırlık kazandığını anlatan Torun, “En ideal yer Görükle kampusudur ” dedi.

ERDOĞAN, MİTİNGDE AÇIKLADI…

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nün yerleşke içine cami yapılmasıyla ilgili bir proje bulunduğunu da hatırlatan AK Parti İl Başkanı Torun, “Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’ya geldiği gün, üniversiteyi ziyaretleri sırasında kendisine bur sunum yaptı. Bu sırada kampusta yapmayı planladıkları camiden söz etti. 16 Nisan referandumu öncesinde 5 Nisan tarihinde Bursa'ya gelen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na verdiği 'cami' talimatını açıkladı. Mitingde yaptığı konuşmasında, "Gelirken Bakan Müezzinoğlu'na dedim ki, Bursa'da çok güzel camilerimiz var ama büyük cuma camilerimiz yok. Dedim 'devasa bir cami yapalım'. Bizim dönemimizin Bursa’ya hizmeti olsun. Bakanımız yeri bulacak, ben de proje konularında kendilerine yardımcı olacağım." Talimatını bizlere verdi. Bursa halkını da miting meydanımızda açıkladı.  Bizlerde uygun yerleri değerlendirdik. Üniversitemizin bünyesinde geliştirilen 5 bin kişilik kapalı mekanı olan cami projesiyle bu hizmeti, Bursa’nın ve ülkemizin sayılı ilim-irfan okullarından birisi olan Uludağ Üniversitesi kampusunda gerçekleştirme arzusundayız” dedi.   Torun ayrıca seçilen yerle ilgili teklifin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletileceğini, olumlu karşılanması halinde de Cuma Camisi inşaatının hemen başlatılacağını ifade etti.

OLUMLU KARŞILANDI…

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un bu önerisi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından olumlu karşılandı. Kampusu cami kazandırmak isteyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği külliyenin üniversite bünyesinde çözümlenmek istenmesinden mutlu olduklarını söyledi.

PROJE 2016’DA HAZIRLANDI

Rektör Yusuf Ulcay, 2016 yılında açıklamada, Uludağ Üniversitesi'nde insanların ibadet edecekleri bir camiye, öğrencilerin yararlanabilecekleri bir külliyeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.  Rektör Ulcay,  “Görükle kampusumuzda yaklaşık 48 bin 600 öğrenci öğrenim görmektedir. 1975 yılında 12 bin öğrencili olarak planlanan üniversitemizde bugün planlanın 4 katı öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bizler çok hızlı büyürken mekanları bu büyüme hızına göre planlayamamışız. Plansız büyüyen bir üniversite ise ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. İlk defa bizler ‘önümüzdeki 25 yılda buradaki planlar nasıl olmalıdır’ diyerek profesyonel firmalarla iş birliği yaptık. Açılması gereken yolları ve yeni binaları planladık. İnşallah yeni yapılacak olan camii, rektörlük ve yaşam merkezini üniversitenin bütün alanına eşit mesafede yaparak sağlıklı yapılar oluşturacağız. Bizler bu çalışmalarımızı yaparken atalarımızdan esinlenerek 132 bin metrekare kapalı alan, 2 bin araçlık yeraltı otoparkı, 44 bin metrekare ticari alanı inşa edilecek yeni yaşam alanını öğrencilerimizin ve Bursalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.