Hava Durumu

Doğancı Barajı Varyantı 2022 Sonunda Bitiyor

Orhaneli-Bursa hattında Doğancı Barajı mevkiinde yapımı devam eden Doğancı Baraj Varyantı İnşaatı yapım çalışmaları devam ediyor. AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, beraberindeki heyetle birlikte Doğancı mevkiindeki tünelde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2021 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2021 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Doğancı Barajı Varyantı 2022 Sonunda Bitiyor

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, beraberinde il başkan yardımcıları Mustafa Yavuz, Kamil Bayramiç, Setenay Yüksel Olguner, il yöneticileri Fuat Alpaslan, Fatma Şahin, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan, Büyükorhan İlçe Başkanı Kamil Turan, Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, Harmancık İlçe Başkanı Yakup Bayram, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte çalışma alanını ziyaret etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve beraberindeki heyet burada  Karayolları 14.Bölge Müdürü Ömer Güzel ve DSİ 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül’den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, 2022 sonunda tamamlanacak olan varyant inşaatına ek olarak  Bursa- Orhaneli hattındaki Kapıkaya mevkiinde varyantın dört katı büyüklüğünde bir projenin ihale süreci için girişimde bulunduklarını ifade etti. Osman Mesten, yürütülen çalışmanın yanı sıra  Orhaneli-Harmancık, Bursa-Keles, Keles-Tunçbilek hattında da yol çalışmalarının ve bölgedeki projelerin devam ettiğini belirterek, “Bursa-Orhaneli hattındaki Doğancı Barajı Varyantı, 2 km’lik tünel, 240 metrekarelik  viyadük ve 1,3 km’lik yol yapımıyla, baraj kret yolunu devre dışı bırakıyor ve mevcut yolu 1,6 km kısaltıyor. Tünel kısmının 1/3’ünün yapıldığı proje 2022 sonu itibariyle bitmiş olacak” dedi.

 Bursa-Orhaneli hattı üzerindeki Kapıkaya tünelleri geçişi projesinin 8,5 kilometresinin üç ayrı noktada 4 tünel ve 2 viyadükten, 2 kilometresinin ise yol yapımından oluştuğunu anlatan Mesten, çalışmanın projelendirme çalışmasının tamamlandığını, projenin ihale aşamasının başlamak üzere olduğunu belirtti.

Orhaneli-Harmancık hattında 28 kilometrelik yol çalışmasının ihale edildiğini belirten Milletvekili Osman Mesten, şunları söyledi:

“Yol çalışmamızın sözleşmesi yapılarak, projenin yapımı için şantiye kuruldu. Daha önce Keles’teki muhtarlar ve kurumlar toplantısında müjdesini verdiğimiz Keles-Tunçbilek 0-14 km Kozağacı bölgesi yolunun ise sözleşmesi tamamlanıp yer teslimi yapıldı. Ayrıca Bursa-Keles hattındaki sıcak asfalt uygulama çalışmalarımız devam ediyor. Dağ bölgemizin her zaman arzuladığımız gerekli adımları attığımız gibi hak ettiği hizmetleri alabilmesi için yapılan her çalışmanın takipçisiyiz. Bu anlamda bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.