Hava Durumu

‘DÖNÜŞÜM OLMADAN, GLOBALLEŞEMEZSİNİZ’

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alan firmalara uluslararası pazara çıkış alanında eğitim verildi. Küreselleşmede İlk Adım eğitimine ilgi yoğun oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2021 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘DÖNÜŞÜM OLMADAN, GLOBALLEŞEMEZSİNİZ’
 ULUTEK Teknopark ve E-CO Danışmanlık işbirliğiyle düzenlenen eğitimde, E-CO Danışmanlık’ta mentorluk yapan Gökhan Çelebi, katılımcıların küreselleşme ile ilgili yönelttiği soruları yanıtladı. Firmaların küresel pazarlara nasıl açılacaklarını anlatan Çelebi, “İşin sırrı, hedeflediğiniz pazara girmeden önce pazarı tanıyabilmek ve yaşayabilmekte” dedi.

‘GLOBAL PAZARLARI TANIMALIYIZ’

Firma yetkililerine pazar araştırması yaparken öncelikli olarak hangi konulara ve ülkelere yönelmeleri gerektiğini anlatan Mentor Gökhan Çelebi, “Küreselleşmeden önce global bakış açısını yakalayabilmemiz gerekiyor. Oturduğumuz masanın başında, hedeflediğimiz ülkelerdeki pazarı ve müşterinin beklentilerini adeta yaşayabilmeliyiz. Pandeminin etkisiyle artan online eğitimler sayesinde global ortama açılmamız ve doğal sınırlarımızı aşmak kolaylaştı. Pazar araştırması yaparak pazarlama stratejilerimizi tamamen global hale getirmeliyiz. Rakiplerinizin röportajlarını, bölge pazarı ve kültürü hakkında makaleleri okuyarak pazarları tanımalısınız. İnternette bulunan her şey, küreselleşme için yeterli” ifadelerini kullandı.

‘KENDİ DÖNÜŞÜMÜNÜZÜ SAĞLAYIN’

Globalleşme yolundaki şirketlerin hatalarını ve doğrularını öğrenerek küreselleşmede daha sağlıklı bir yol izleyeceğini de kaydeden Çelebi, “Küreselleşmek istiyorsanız, önce kendi içinizdeki dönüşümü sağlamalısınız. Müşteriler ile iyi anlaşarak, anlık çözümler bulmalısınız. Kültür ve dil engelini ortadan kaldırıp, küreselleşmek için sağlam bir zemin oluşturabilirsiniz.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.