Hava Durumu

Dostum İnegöl’ün Doğasını Dünyaya Pazarlayacak

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesinin BEBKA proje kapanış programında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “DOSTUM özellikle İnegöl’ün sahip olduğu doğayı tüm Türkiye, hatta dünyaya pazarlamak için önemli bir araç olabilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dostum İnegöl’ün Doğasını Dünyaya Pazarlayacak
 İnegöl Belediyesi’nin mega projeleri arasında yer alan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin (DOSTUM) BEBKA proje kapanış programı Salı akşamı Kent Müzesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Projenin başlangıcından bugüne kadar gelinen süreçte yapılanların katılımcılarla paylaşıldığı programda, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl’ün turizmle ilgili gelecek planlarına yönelik açıklamaları büyük heyecan uyandırdı. Başkan Aktaş, doğası ve doğa turizmine elverişli alanlarıyla Türkiye ve dünyanın dikkatini üzerine çekmeye hazırlanan İnegöl’ün önümüzdeki süreçte turizm pastasından payını ziyadesi ile alacağını söyledi.

DOSTUM BEBKA İLE HAYATA GEÇİRİLEN 3’ÜNCÜ PROJE OLDU 
DOSTUM proje kapanış programı İnegöl Belediye Meclis Üyesi ve BEBKA DOSTUM proje koordinatörü Nedim Bayram’ın sunumuyla başladı. Nedim Bayram, “Cesaretini Doğaya Göster” sloganının kullanıldığı DOSTUM projesinin BEBKA desteği ile hayata geçirildiğini kaydederek, “BEBKA macerasına nasıl başladık onunla başlayalım. Yazılımını yaptığımız projemizi BEBKA’ya sunduk. 2015 Mayıs ayında projeyi teslim ettik. Projenin süresi 12 aydı. 774 bin 879 lira 76 kuruşluk harcama yapabileceğimizi, BEBKA’nın da bunun yüzde 45,34’ünü hibe kredisi olarak destek vereceği kuruluşlara vereceğini biliyorduk. Bu da 351 bin 307 lira 96 kuruşa tekabül ediyor. Bu proje dahilinde de 6 tane sürekli istihdam sağlayacağımızla ilgili BEBKA’ya taahhüdümüz oldu. 3 güvenlik görevlisi ve 3 arkadaşımızı da orada Belediye Başkanımızın talimatıyla işe başlattık. BEBKA 30 Temmuz 2015 tarihinde yönetim kurulu toplantısını yaptı. Müracaat eden proje sayısı 121, destek almaya hak kazanan proje sayısı ise 61’dir. Bizden 3 proje BEBKA’ya müracaat etti. Bunlardan biri bizim DOSTUM projemiz, biri Oylat SUGESAM ve 3’üncüsü de Oylat Boğazı Kadınlar Kalkınma Kooperatifi. İnegöl Belediyesi olarak DOSTUM projesi, BEBKA desteği ile hayata geçirdiğimiz 3’üncü BEBKA projemiz oldu. 28 Ağustos 2015 tarihinde de kabul edilen projemizin sözleşmesini imzaladık ve 12 aylık süremiz başladı. Öncelikle branşlarımızı belirledik. Takip eden süreçte projenin gerekliliklerini yerine getirerek 23 Ekim 2016 tarihinde Sayın Valimizin de katılımıyla açılışımızı gerçekleştirdik” dedi.

“DOSTUM İNEGÖL’ÜN DOĞASINI DÜNYAYA PAZARLAMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ARAÇ OLABİLİR” 
Nedim Bayram’ın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Aktaş, ileride bir tarih geldiğinde ne kadar güzel ve hayırlı bir iş yapıldığını herkesin hatırlayacağını belirterek, “Ben bu soruyu kendime de çok sordum; biz DOSTUM projesini niçin hayata geçirdik? DOSTUM İnegöl’deki gençleri veya adrenalin seven insanları eğlendirmek için yapılmış bir proje midir? Evet, bu boyutu da var. Burası 250 bin nüfuslu bir şehir. Ama sadece bu boyutu yok. DOSTUM özellikle İnegöl’ün sahip olduğu doğayı tüm Türkiye, hatta dünyaya pazarlamak için önemli bir araç olabilir. Ama Türkiye ve dünyaya kabul ettirmek için öncelikle kendi şehrinizde kabul ettirmeniz lazım DOSTUM’u. Bu yıl okullar gezilecek, anlatacaklar, çocuklarımızı farklı spor dalları ile buluşturacaklar. İnşallah yurt içi ve yurt dışından buradaki etkinlik ve aktivitelere katılmak için insanlar gelecek” dedi.

TÜM ŞEHİR İSTİFADE EDECEK 
DOSTUM projesi ile asıl ön plana çıkarmak istedikleri konunun İnegöl’ün turizmi olduğunu da vurgulayan Aktaş, “DOSTUM’un bu işin öncüsü, ateşleyicisi olduğunu düşünüyorum. Uzun ince bir yol bu. Bizim atıl bir şirketimiz vardı İBEFTAŞ. Onu da İNTURAŞ (İnegöl Turizm AŞ) olarak değiştiriyoruz. Biz turizmle alakalı, İnegöl’ün bu yönünün pazarlanmasıyla alakalı aktiviteler yapacağız. Oylat’ımız var, Boğazovamız var, Aktaş tepe var, DOSTUM merkezimiz var, bunun yanında Oylat mağaramız ve tırmanma yerlerimiz var, yine 5-6 tane çok önemli yaylamız var. Bunlar birçoğu çok fala bilinmeyen yerler. Bunların aktivitelerinin artması, tanınması, bilinmesi ve dönem dönem farklı aktivitelerle ziyaret edilmesi, dolayısıyla İnegöl’ün ismini ön plana çıkaracak. Bundan lokantacısı da otelcisi de İnegöl şehri de komple istifade edecek” diye konuştu.

İNEGÖL BACASIZ SANAYİDEN PAYINI ALACAK 
Konuşmasında DOSTUM’un İnegöl’ün işadamlarının da, mobilyacısının da, sanayicisinin de ve farklı farklı katmanlarının da artık sahiplenmesi gereken bir konu olduğunun altını çizen Aktaş, şöyle devam etti: “Takdir edersiniz ki sınırsız bir bütçemiz yok. Belirli organizasyon ve tanıtımlar yapılacak. Biz özellikle turizm boyutuyla alakalı tanıtımlara çok destek ve katkı olmaya çalışacağız. İnegöl’ün bu yönünü göstermeye çalışacağız. Dört bir taraftan şuanda bilgi dağarcığımızı genişletmeye, bu konudaki bilinirliğimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu bir kartopu misali düşünebilirsiniz. Küçücük bir kartopu parçası bir çığa dönüşüyor. İnanıyorum ki eğer doğru adımlar atarsak farklı farklı faaliyetler, müsabakalar, ulusal veya uluslararası organizasyonlar marifeti ile farklı turizm yöneticileri ve acenteleri burada ağırlamak gibi bir öncelliğimiz de olacak. Bacasız sanayi olarak ifade ediliyor turizm. Bu konuda İnegöl olarak payımızı ziyadesi ile alacağımızı ümit ediyorum. Ben destek veren herkese teşekkür ediyorum. DOSTUM İnegöl’ümüze ve ülkemize hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından kokteyl ile program sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.