Hava Durumu

Fransa Büyükelçi Fries: “Bursa, Türkiye İçin Stratejik Bir Kent”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Fransa Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Bursa’nın Türkiye’de stratejik bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Bursa, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine liderlik ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Fransa Büyükelçi Fries: “Bursa, Türkiye İçin Stratejik Bir Kent”
 BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Aytuğ Onur ve Şükrü Çekmişoğlu, Fransa Ankara Büyükelçisi Charles Fries’i ağırladı. Ziyarette, Fransa İstanbul Büyükelçisi Bertrand Buchwalter, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvian Bergere ile Fransa Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak da yer aldı. Ziyarette, Aytuğ Onur, Büyükelçi Fries’e Bursa ekonomisi ve BTSO’nun yürüttüğü makro projeler hakkında brifing verdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa’dan Fransa’ya ihracat yapan 575 firma olduğunu söyledi. Bursa’da 57 Fransa sermayeli firma olduğuna dikkati çeken Onur, Bursa-Fransa arasındaki ticaretin gelişmesini hedeflediklerini söyledi.

 

“BURSA’NIN PROJELERİ TÜRKİYE’NİN PROJELERİDİR”

Aytuğ Onur, Türkiye’nin 2. ihracatçı kenti Bursa’nın ülkenin dış ticaretinde büyük rol oynadığını dile getirdi. Onur, 112 ülkeden fazla ihracat yapan Bursa’nın stratejik sektörlerde ve ileri teknoloji üretiminde söz sahibi olduğunu vurguladı. Aytuğ Onur konuşmasında, Fransız Büyükelçi Fries’e BTSO’nun yürüttüğü ‘Küresel Fuar Acentesi’, ‘Ticari Safari’, ‘Kirazlıyayla Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’, ‘Bursa Gökmen Projesi’, ‘Ur-Ge Projeleri’, ‘Fuarcılık’ çalışmaları ve ‘Payitaht Çarşı’ projeleri gibi kente değer katan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Onur, “Ülkemizin ve kentimizin gücüne güç katan projelerimiz, Türkiye’ye rol model oluyor” dedi.

 

TEKNOSAB VURGUSU

Kuruluş alt yapısı kısa bir sürede tamamlayan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) Türkiye’nin endüstri 4.0’a geçişini hızlandıracağını kaydeden Onur, “Projemizde kamulaştırma çalışmaları hızla sürüyor. Bu proje, kentimizin marka değerine güç katacak. Türkiye’nin ilk OSB’sinin kurulduğu bu topraklar, bundan sonra da ileri teknoloji üretim tecrübesiyle ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasını sağlayacak” dedi.

 

“BURSA, STRATEJİK BİR KENT”

Fransa Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Bursa’nın Türkiye’nin üretimine ve ihracatına büyük güç kattığını söyledi. Bursa’nın sanayi alt yapısı ve teknoloji üretimi ile Türkiye’de stratejik bir konuma sahip olduğunu anlatan Fries, şöyle devam etti: “Bursa’nın gücü ve potansiyeline büyük önem veriyoruz. Bursa’ya bu yüzden kalabalık bir delegasyon ile geldik. Bursa’nın gücü ve tecrübesi beni oldukça etkiledi. Ben inanıyorum ki, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Bursa, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasına öncülük edecek.” Fries, Bursa ile Fransa arasındaki ticari ilişkilerin bundan sonra da daha güçlenmesini istediklerini kaydetti.

 

“BTSO’NUN PROJELERİ GÜÇLÜ BİR VİZYONUN ÜRÜNÜ”

Büyükelçi Fries, Bursa’ya ilk defa bir resmi ziyarette bulunduğunu belirterek, BTSO’nun hayata geçirdiği projelerinin oldukça etkileyici olduğunu kaydetti. Fries, “BTSO’nun projelerini büyük bir ilgiyle dinledim. Bursa iş dünyasına yönelik çok güzel çalışmalara imza attığınızı gördüm. Bu projelerin hayata geçmesini sağlayan BTSO Yönetim Kurulunu tebrik ediyorum. Projelerinize bizler de elimizden geldiğince destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.