Hava Durumu

‘FUTBOLUN KALBİ FİDYEKIZIK’ YENİLENDİ

Yıldırım Belediyesi’nin, Fidyekızık Spor Tesisi’ni yeniden ayağa kaldırmak için gerçekleştirdiği çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘FUTBOLUN KALBİ FİDYEKIZIK’  YENİLENDİ
 Şehirde yaşayan 250 bini aşkın genç Yıldırımlıya hitap eden projeler geliştiren Yıldırım Belediyesi, uzun bir süredir işlevsiz olan Fidyekızık Spor Tesisini ayağa kaldırıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun desteğiyle, ‘Spor Şehri Yıldırım’ hedefi doğrultusunda Fidyekızık Spor Tesisi’nde yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

‘GENÇLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK’

İlçeye bölgesel spor tesisleri kazandırırken diğer yandan da mevcut tesislerde tadilat çalışması gerçekleştirerek bu noktaları modern ve kullanışlı bir hale getirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Fidyekızık Spor Tesisimiz, bünyesinde onlarca amatör spor kulübünü barındıran ilçemiz için yenilenen yüzüyle çok önemli bir merkez olacak. Tesisimiz gerek bulunduğu konum, tribün ve tesis alanı gerek ise nizami standartlara uygun olması sebebiyle bizler için oldukça önemli bir spor merkezi. Spora ve sporcuya destek olmak ve ilçedeki çocukları spor yapmaya teşvik etmek adına bu tip sahaları kulüplerimizin ve gençlerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TEPEDEN TIRNAĞA REVİZYON

Fidyekızık Spor Tesisi’nin uzun yıllarca amatör spor kulüplerine hizmet etmiş bir spor alanı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Geçtiğimiz yıllarda bir sel felaketi dolayısıyla hem zemin hem de tesislerimiz ciddi anlamda zarar görmüştü. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak yaklaşık 2 milyon TL civarında bir bedelle burada bir tadilat gerçekleştirdik. Hem futbol sahamızı, tribünleri, soyunma odalarını hem de oturma alanlarını ve kafeteryamızı yenileyerek kısa süre içerisinde, sporseverlerin ve amatör spor kulüplerimizin hizmetinde olacak tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.