Hava Durumu

Geleceğin tiyatrocuları yetişiyor

Kültür ve sanatın kenti Nilüfer’de isteyen herkes sanatın farklı alanlarında düzenlenen atölyelere katılarak hem verimli zaman geçiriyor, hem de ilgi duyduğu alanda eğitim alabiliyor. Nilüferliler’in sanatın farklı dalları ile tanışması ve yeteneklerin ortaya çıkması amacıyla düzenlenen ve büyük ilgi gören atölyelerden biri de Drama Atölyesi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2020 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Geleceğin tiyatrocuları yetişiyor
 Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2006 yılından bu yana uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen Drama Atölyesi’nde, 4 yaştan başlayarak, çeşitli yaş gruplarında on binlerce çocuk ve genç eğitim aldı.

Bu yıl tüm gruplarda 2 bini aşkın öğrencinin eğitim aldığı atölyelerde her dönem sonunda birçok önemli oyun sahneye taşınıyor. Aldıkları eğitim sonucu kendilerindeki yeteneği keşfedip geliştirme şansı bulan çocuklar arasından tiyatro hayatına profesyonel bir zeminde devam eden isimler de çıkıyor.

Nilüfer’de eğitmenler Gökhan Sekmen, Necati Arpacı ve Osman Dönmez eşliğinde haftanın her günü farklı yaş gruplarına yönelik yapılan Drama eğitimleri; Konak Kültürevi, Beşevler Gençlik Merkezi, Yüzüncü Yıl Eğitim Sanat Merkezi, Altınşehir Gençlik Merkezi, Nazım Hikmet Kültürevi’nde devam ediyor.

Ekim-Mayıs ayları arasında yapılan atölye çalışmalarının dışında, talep olması halinde yaz döneminde de atölyeler açılıyor. Yıl boyunca süren bu çalışmalar sonucu hem geleceğin tiyatro sanatçıları, hem de bilinçli tiyatro izleyicileri yetiştiriliyor.

 

“Drama hayatın her anında var “

Dramanın insana hayatın her anında fayda sağlayacağını ifade eden Eğitmen Osman Dönmez, “Yaratıcı drama bir disiplin dalı. Tiyatronun rol oynama ve doğaçlama tekniklerini kullanıyor. Drama, tiyatrodan daha farklı bir sanat dalıdır ve güzel sanatlardan da faydalanıyor. Atölyelerimiz, 4 yaştan başlıyor yetişkinlere kadar 6 farklı grupta devam ediyor. Buradan eğitim alıp, büyük ve önemli üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerini kazananlar, tiyatroya geçiş yapıp sanat dünyasına atılanlar var. Dramayı hayatın her anında kullanabilirsiniz. Çocukların 18 yaşından önce drama eğitimi alması çok önemli” diyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.