Hava Durumu

Gemport'a muhalefet tepkisi

CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan ve MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, İl Yöneticileri ve Meclis Üyelerinin de katılımıyla Gemlik Belediyesi’nin Gemport hisselerini satışıyla ilgili olarak ortak basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gemport'a muhalefet tepkisi
  CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan ve MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, Gemlik Belediyesi’nin Gemport hisselerini satışıyla ilgili olarak ortak basın toplantısı düzenledi. Almira Otel’de gerçekleşen toplantıya CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, İl Yöneticileri ve Meclis Üyeleri de katıldı. CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek; “Özellikle 7 Haziran’dan bugüne kadar yaşamış olduğumuz süreçte birden bire tırmanan terör olayları sonucunda yaşamını yitirmiş tüm şehitlerimize başta 10 Aralık günü kaybettiğimiz polis ve sivil yurttaşlarımız olmak üzere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir süreçte hem Bursa hem de Türkiye doğru iyi yönetilemiyor” dedi. Hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin kaynaklarının doğru kullanılamadığına dikkat çeken Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “üstelikte var olan değerler yok pahasına bir şekilde elden çıkarılıyor. Bugün Bursa’da Büyükşehir’in bütçesine baktığımızda, belediye bütçesine eski parayla 204 trilyon varlık satışı koymuşlar. Kötü yönetim sonucunda hem Büyükşehir Belediyesi hem de AKP'li ilçe belediyeleri batık noktasına gelmiş. Ellerindeki varlıkları bir an önce çıkarıp, seçim öncesi hareketlilik sağlama gibi bir gayret görülüyor. Gemlik’te de durum öyle. Gemport'a ait hisselerin alelacele elden çıkarılarak değerinin çok altında ve rekabet ortamı yaratılmadan satıldığını gördük. Meclisteki direncimiz yetmedi ama Bursa kendi varlıklarına sahip çıkmalı. Bu değerler hepimize ait ve hepimizin vergileriyle alınmış değerlerdir. Dolayısıyla bunu kamuoyuna taşımak ve Bursa’nın buna sahip çıkmasına sağlamak gerekiyor. O nedenle bunları Bursa kamuoyuyla paylaşmak istedik. Ciddi bir kamu kaynağının kaybı var burada. Ayrıntıları İlçe Başkanlarımız size sunum olarak yapacaklar. Katılımınız için teşekkür ediyorum.”  MHP İl Başkanı Tevfik Topçu da konuşmasına terör olaylarına değinerek başladı. Türk Milletinin bu olaylar karşısında diz çökmeyeceğini belirten Topçu; “Ülkemizde terör saldırısıyla şehit olan bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türk milleti terörün karşısında asla diz çökmeyecektir. Bilakis birlik ve beraberlik içerisinde teröre diz çöktürecektir” dedi.  Bursa'da yerel siyaset yapan insanlar olarak Bursa'yı çok sevdiklerini ifade eden Topçu; “Siyaset yaptığımız süre içerisinde önceliğimizin Bursa olduğunu ifade ediyoruz. Bugün bu vesileyle Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanlarımız ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanımızla birlikte önemli bir konuyu gündeme getirmek üzere buradayız. Konunun esasını, burada bulunma sebebimizin esasını ilçe başkanlarımızın sözlerine bırakmak daha uygundur. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

SERTASLAN: SATILIK BELEDİYE İBARESİ YAKIŞIYOR

İl Başkanlarının ardından söz alan CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan konuyu bir sunum eşliğinde anlatacağı ifade etti. Türk Sinemasının en başarılı örneklerinden biri olan Züğürt Ağa filmine atıfta bulunan Sertaslan; bütün hayatı boyunca bolluk içinde yaşamış bir toprak sahibinin bilinçsizce yaptığı işler sonucunda günün birinde köyünü satılığa çıkarmasını anlatır. Gemlik Belediyesi'nin şu andaki idaresi için de şu anda satılık belediye ibaresi yakışıyor. Onların Gemlik Belediyesi'ne ait zannettiği ancak Gemlik’te yaşayan 103 bin yurttaşımıza ait ne varsa; bağ, bahçe, arsa, tarla, kafetarya, benzin istasyonu, otel arazisi ayırmaksızın hepsiyle alakalı satış kararları alıyor” dedi. Belediye sitesinden satışı ihaleye çıkan yerlerle ilgili örnekleri veren Sertaslan; “6 Aralık 2016 sabah saat 9'da sadece tek firmanın katılımıyla Gemlik Belediyesi'nin Gemport Limanı üzerindeki 13.39"luk hissesini ilk ihalede tek bir katılımcıya doğru rekabet koşulları oluşmadan, araştırma yaptırmadan sattı. 1 dakika içerisinde muhammen bedelin 110 TL üzerine bir fiyatla 103 milyon 322 TL'ye bu yer satıldı. Belediyelerin kaynaklarını tükettiler. Mirasyedi zihniyetiyle bu varlıkları satmaya başladılar” açıklamasında bulundu. 13.39'luk hisse karşılığı Gemlik Belediyesi'nin elde ettiği gelirlere dair bilgi veren Sertaslan yıllar içinde bu gelirin arttığını söyleyerek; “ 2015'te 80 milyonun üzerinde bir kar elde etmiş. Her yıl net karını yüzde 70 artıran bir işletmeden bahsediyoruz. Eğer bu ihaleyi 1 Ocak 2017'de yapmış olsalar şirketin 1 yıllık karından daha istifade etmiş olacaklar. 60 milyon bütçesi olan Gemlik bunun 20 milyonun yatırıma ayırabiliyor ama bugüne kadar çakılmış tek çivi yok. Yatırım yapmak için satış yapıyorum diyen belediye başkanı, satılacak bir şey kalmadığında ondan sonra gelecek başkanın ne ile yatırım yapacağını bulmak da Sayın Refik Yımaz'ın ödevidir” diye konuştu.

DURDU: TAKDİRİ KAMUOYUNA BIRAKIYORUZ

Sertaslan’ın ardından söz alan MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu ise Gemlik’in Bursa’nın en rantabl ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekti. “Gemlik serbest bölgesiyle, limanlarıyla lojistiğiyle ülke, Bursa ve Gemlik ekonomisine çok fazla katma değer sağlayan bir potansiyele sahip”  diyen Durdu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler muhalefet partileri olarak Gemlik için doğru konularda destek veriyoruz. Doğru olmayan konularda ise ciddi bir mücadele veriyoruz. Gemport bundan yaklaşık 25 yıl önce kurulmuş, Kurucu Belediye Başkanı Sayın Hakkı Çakır'a teşekkür ediyoruz. Sonraki belediye başkanları Gemport hisselerini adeta bir mukaddes emanet gibi korudular. Bugün belediye başkanı 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden ele geçirmiş oldukları belediye yönetimindeyken Refik Yılmaz'ın Başkanvekili olduğu dönem 2012 yılında Milliyetçi Hareket Partisini ziyaret ederek Gemport hisselerini satalım, bize destek verin dediler. Çünkü sayıları yetmiyordu. Buradan elde edecekleri gelirle de toplu konut yapacaklarını söylediler. Biz buna destek vermedik. Biz bu hisselerle ilgili sermaye artırımına katılmanın mümkün olduğunu ve katıldığımız takdirde daha karlı olacağımızı inancındaydık. En doğru yatırım 10 yılda kendini amorti eden bir yatırımdır. Şimdiye kadar kar payı almadıklarını ve şirket kasasında durduğunu söyleyerek yanıltmaca yapıyorlar. Sermaye artırımına katılmadığımızda hisse oranlarının düştüğünü söylediler, şimdiye kadar öyle oldu diyerek kendilerinden önceki belediye başkanlarına teşekkür edeceklerine yerdiler. Takdiri Bursa kamuoyuna bırakıyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.