Hava Durumu

Genelkurmay Başkanı Güler, Ermaksan standını ziyaret etti

‘Fizik tabanlı, bilime dayalı teknoloji geliştiren Ermaksan, dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Genelkurmay Başkanı Güler, Ermaksan standını ziyaret etti
 Fuarda son teknoloji ile ürettiği ürünlerini sergileyen Ermaksan’ın standını Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ziyaret etti. Güler’e firma tarafından üretilen ve sınır güvenliğinden uçak kanatlarına, demiryolu raylarından rüzgar türbini kanatlarına kadar pek çok alanda farklı parametleri ölçen ilk yerli ve milli FBG (Fiber Bragg Grating) sensörler hakkında bilgiler verildi.

 

Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen IDEF’19, 30 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Binden fazla firmanın katılım gösterdiği fuarda Ermaksan da, yenilikçi ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

 

İlk yerli ve milli FBG sensörleri hakkında bilgiler verildi

 

Oldukça verimli geçen fuarda yapılan ikili iş görüşmeleriyle önemli iş birliklerine imza atılırken, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler de Ermaksan’ın standını ziyaret etti. Ziyarette Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan Güler’e; sınır güvenliğinden uçak kanatlarına, demiryolu raylarından rüzgar türbini kanatlarına kadar pek çok alanda farklı parametleri ölçen ilk yerli ve milli FBG sensörleri hakkında bilgiler verdi.

 

Dünyada sayılı firmanın ürettiği ve pek çok alanda sıcaklık, basınç, titreşim, kuvvet gibi çeşitli ölçümlerin yapılmasına olanak sağlayan FBG sensörleri sanayicilerin kullanımına sunduklarını belirten Özkayan, “Türkiye'nin yüzde yüz yerli ve milli ilk lazer çipi, ilk lazer ışın kaynağı ve ilk 3D eklemeli imalat makinesi gibi devrim niteliğinde pek çok teknolojiyi üretiyoruz. FBG sensör teknolojisiyle birlikte teknoloji hamlelerine yeni bir halka daha ekledik. Bu alanda ülkemizin öncü markası haline geldik” dedi.

 

FBG sensör teknolojisi ile çeşitli fiziksel ve kimyasal parametreleri ölçmenin mümkün olduğunu anlatan Özkayan, sensörlerin geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu kaydetti.

 

Teknolojiyi yakından takip ediyoruz

 

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Özkayan, yerli ve milli üretim anlayışıyla hareket ederek, sektörün gelişimine yön verdiklerini söyledi. İleri teknoloji geliştirmeye ve AR-GE'ye çok büyük önem verdiklerini ifade eden Özkayan, “Ülkemizin daha da büyümesi için teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda IDEF gibi fuarlarda yer alarak sektörümüzdeki gelişmeleri yakından görme şansı yakalıyoruz. Ermaksan olarak, üretmeye ve katma değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.