Hava Durumu

Gözgeç: AB teröre sırtını dayadı

Bursa Düşünce Kulübü (BDK) Olağanüstü Kongresi Dobruca sosyal tesislerinde gerçekleşti. Yapılan seçimde çoğunluğun oyunu alan Ercan Yakut tekrar genel başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gözgeç: AB teröre sırtını dayadı

Dobruca Tesislerinde yoğun bir katılımla gerçekleşen kongreye AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Erdem, Bursa İl Müftü vekili Mehmet Köktaş’ın yanı sıra meclis üyeleri, AK Parti il yöneyim kurulu üyeleri Mahmut Turan, Salih Bahadıroğlu, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri katıldı. Yapılan seçimde delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden Bursa Düşünce Kulübü’nün Genel Başkanı seçilen Ercan Yakut sözlerine, Kayseri’de yaşanan hain saldırıyı kınayarak başladı. Yakut,  “Kayseri’de canımızı yaktılar ancak, PKK ve teröre destek olan iç ve dış güçler bilsin ki bizi asla diz çöktüremeyecekler. Türkiye,  hiçbir tehdide boyun eğmeyecek kadar güçlü bir devlettir” dedi. Yakut, yeniden genel başkan seçilmesiyle ilgili ise şöyle konuştu:  “Bizim tek amacımız var. Bu şehre hizmet etmek, Türkiye’ye örnek olmak. Bursa’mızın adını Avrupa’da duyulmasını sağlamak, Osmanlıya başkentlik yapmış bir kentin ismini her yere kazımak. Bunun için kısa süre sonra Almanya’nın başkenti Berlin’deki şubemizi hizmete açıyoruz. Şunu herkes bilsin ki tek ve biricik sevdamızın adı Türkiye’dir, Bursa’dır” şeklinde konuştu.  Olağanüstü Genel Kurula yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden katılan Bursa Düşünce Kulübü Kıbrıs temsilcisi Sevgi Tarhan, Osmanlı’nın başkentinin havasını solumaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. BDK’nın yeni süreçte gündemi belirleyen adımlar atacağını ifade etti.

“İKTİDARIN DUVARINA TOSLADILAR”

Konuşmasına Türkiye’yi yasa boğan Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Düşünce Kulübü’nün çalışmalarından heyecan duyduğunu belirtti. Çavuşoğlu, “Türkiye’de yeni yeni kullanılmaya başlayan düşünce sözcüğü; batı toplumlarında bu tip sivil toplum örgütleri dünyayı kendi kafalarına göre şekillendirmeye 100 yıl önce başladılar.  Buralarda dile getirdikleri fikirler, konferans aldıkları uzmanlar sayesinde tarihsel bir plan çerçevesinde kamuoyu oluşturmaya, siyasetçilere, devlet kademsindeki yöneticilere yön verdiler.  Gelinen noktada gayet başarılı oldukları görülüyor. Bizim de son yıllarda gelişen, bünyelerinde çok değerli insanların, akademisyenlerin bulunduğu çeşitli düşünce kulüpleri ülkemiz geleceğine ilişkin önemli çalışmalara imza atıyorlar. Bursa’da düşünce kulübü adı altında teşkilatlanmış, merkezi şehrimizde olan Bursa Düşünce Kulübü yöneticilerini yürekten kutluyorum. Bu değerler üzerinde yola çıkan arkadaşlarımızın Bursa’mıza çok önemli katkıları olacağına yürekten inanıyorum.  Düşünüyorsanız, tefekkür ediyorsanız varsınız. Başımıza ne geliyorsa, geçmişi ve geleceği doğru düşünmemek, doğru yerde durmamaktan kaynaklanıyor.  Kafamızı kaldırdığımızda şimdi şunu görüyoruz, dünyayı dizayn etmeye çalışanlar, ülkemiz adına açtıkları parantezin hiç de iyi bir parantez olmadığını şimdilerde daha iyi görüyoruz. İnsani değerler üzerinde yükseldiklerini söyleyen batı toplumları ve devletleri, bu standartları ülkemiz üzerinde farklı şekilde denediklerini görüyoruz. Bunu yaparken de cephe savaşı açarak değil, terör örgütleriyle yapmaya çalışıyorlar. Ülkemiz için açtıkları parantezi, yürüttükleri vekâlet savaşıyla kapamak istiyorlar ama 14 yıldır devleti yöneten güçlü iktidarın duvarına tosladılar, meydan okumayla karşılaştılar, hayal kırıklığına uğradılar. Şunu herkes görüyor ki üzerimizde oynanan oyunlara ve uluslararası cerrahi işleme müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bizim dik duruşumuzu gören malum güçler, insani olmayan metotlarıyla bizi diz çöktürmek istiyorlar ama asla başaramayacaklar. Türkiye, hem sınır komşularının hem de Ortadoğu’daki ülkelerin model devletidir, barış adasıdır” dedi.

 “REBRENİTSA’YI GÖRMEYENLER, HALEP’İ NASIL GÖRSÜN?”

Düşünce Kulübü Genel kuruluna katılanlar arasında bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Kayseri’de yaşanan menfur saldırıyı lanetledi. Genel kurulda kısa bir konuşma yapan Gözgeç şunları söyledi: “Terör saldırısını yapanları, destek olanları Allah kahhar sıfatıyla kahretsin. Tabi terör sadece ülkemizin sorunu değil, tüm dünyanın sorunu. Şiddete dayanarak hak talep etme, hak ileri sürme hatta belki de bunu bir barış perdesi adı altında, barış adı altında yapıyor olmak ve teröre karşı olduğunu söyleyen Avrupa birliği ülkeleri, terörle mücadele ederken bizlere yol gösteriyor gibi görünüp, terörün yanında durduklarını görüyoruz. Şimdi terörün karşısında olduğunu sananlar, Halep’teki katliamı, Suriye’deki iç savaşa gözlerini yumuyorlar, tıpkı Srebrenitsa’da olduğu gibi.  Kapısının önünde Yıllar önce işlenen cinayetleri görmeyen Avrupa, Halep’teki katliamları nasıl görsün?  Kimse kusura bakmasın; AB teröre sırtını dayamıştır, üç maymunu oynamaktadır” dedi.  Gözgeç sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli birlik beraberlik kelimeleri klasik söylem gibi geliyor ancak, Bursa Düşünce Kulübü ortak değerlerimizin yükselmesi noktasında çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Elbette farklılıklarımız olacak, farklı düşüncelerimiz ortaya çıkacak. Ancak hepimizin hedefi bu ülkenin her alanda yükselmesini sağlayacak sinerjiye destek olmaktır. Şartlanmışlıkları bir kenara bırakarak, farklı düşüncelerimizin bizleri düşmanca bir tavır içerisine sokmaması gerekiyor. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarının daha doğru adımlar atıp, düşüncelerini ülkemizin kalkınması adına ortaya koymaları gerekiyor. İnsanlık penceresinden baktığımızda Burs Düşünce Kulübü, takdir edilecek adımlar atıyor, ülkemize ve şehrimize hizmet ediyor” diye konuştu

Yapılan kongrenin ardından Başkan Ercan Yakut, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Emine Yavuz Gözgeç başta olmak üzere, BDK’ya daha önce hizmet etmiş yöneticilere ve listede yer almayan yönetim kurulu üyelerine de plaket vererek yaptıkları hizmetlerde dolayı teşekkür etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.