Hava Durumu

GÜRSU’DA ULAŞIMA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen ulaşımda konforu arttıran iyileştirme çalışmalarının Gürsu’da da sürdürüldüğünü belirten Başkan Aktaş, ilçenin daha yaşanabilir ve tercih edilir hale geleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2020 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
GÜRSU’DA ULAŞIMA  BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ
 Bursa’nın ana caddelerinde yaptığı düzenlemelerle ulaşımda konforu arttıran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de asfaltlama ve iyileştirme hamlelerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile birlikte eski Gürsu Belediye Başkanı şehit Cüneyt Yıldız’ın isminin verildiği caddede inceleme yaptı. 2 bin 400 metre uzunluğundaki caddede, 12 bin metre bordür, 17 bin 500 metrekare parke, bin 500 metre beton, 5 bin metreküp kazı ve 3 bin 500 metreküp alt temel çalışması başlatıldı. Yaklaşık 2 bin 900 metre uzunluğunda ve 8.5 metre genişliğinde çift şerit caddede, freze, PMT ve asfalt uygulamaları yapılacak. Gürsu’nun 100 bin nüfus sınırını yakın zamanda geçeceğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin şehirle iç içe ve bir tarım deposu olduğunu, yakın zamanda yapılacak yeni imar düzenlemeleriyle beraber ilçenin daha hızlı ve sağlıklı şekilde büyüyeceğini belirtti.

DAHA YAŞANABİLİR İLÇE

Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi’nin Bursa’dan giriş caddesi olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, 2 bin 400 metrelik caddenin yoğun kullanım ve inşaatlar nedeniyle bakıma ihtiyaç duruma geldiğini ifade etti. Başkan Aktaş, “2 bin 400 metrelik caddede yapılacak çalışmalar için 5 milyon 500 bin TL artı KDV bir bedel harcanacak. Bu arada Gürsu hemşerilerimizin beklediği hastane yolunun iyileştirilmesiyle ilgili kamulaştırma programını yaptık, yakın zamanda süreci başlatacağız. Beraberinde Büyükşehir ve Gürsu belediyesi işbirliğinde yaptığımız meydanda, çalışmalara 2021’de başlatacağız. Yenidoğan'da, Büyükşehir Belediyesi marifetiyle yaptığımız katlı otopark ve pazar yeri çalışmamız vardı. Özellikle meyve sebze üreticilerimize ciddi faydası olacaktır. Bu projede de son aşamaya gelindi. Üst katın kapanmasıyla ilgili talep vardı. Bundan dolayı bir miktar gecikme yaşandı. İlçe belediye başkanımız ve teşkilatımızla işbirliği içerisinde çalışmalar sonuca oluşacak” dedi.

HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK

Nüfusu 100 bine yaklaşan Gürsu’nun Büyükşehir Belediyesi tarafından hak ettiği hizmetleri almasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, bulvardaki çalışmanın da bunun güzel örneklerin biri olduğunu kaydetti. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise şehit Cüneyt Yıldız Caddesi’nin günden güne büyüyerek geliştiğini ve buna paralel olarak yenilemelerin de kaçınılmaz olduğunu belirterek, çalışmalar sonunda ilçe girişinin hak ettiği değere kavuşacağını belirtti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.