Hava Durumu

Huzur Yolcuları' başkan Yılmaz ile buluştu

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, topluma önderlik etmiş gönül insanlarının tanıtılması ve çevre bilinci oluşturulması amacıyla düzenlenen ‘Eyüpsultan’dan Hacı Bektaş-i Veli’ye Huzur Yolculuğu’ İstanbul’dan başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2021 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2021 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Huzur Yolcuları' başkan Yılmaz ile buluştu

Belirlenen güzergâh boyunca, birçok şehre uğrayacak olan gençler, çevre bilincinin artırılması adına yaklaşık 800 kilometrelik yolculuğu bisiklet ile tamamlayacaklar. Rotaları boyunca uğrayacakları kentlerde, topluma önderlik etmiş gönül insanlarının kabirlerini ziyaret edecek gençler; fidan bağışları, çevre temizliği, huzur evleri ve sevgi evleri ziyaretleri gibi toplumsal görevler ve çalışmalara da imza atacak.

‘GÖNÜLLER İNŞA EDİYORUZ’

Yolculuklarının ilk gününde Bursa’ya uğrayarak, Aşık Yunus ve Emir Sultan Hazretleri’nin kabirlerini ziyaret eden Server gençleri daha sonra Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile buluştu. Server gençlerini Bursa’da ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “En önemli yol gönülden gönüle giden yoldur. Sizler gönül yolunun izlerini sürüyorsunuz. Bizler yerel yöneticiler olarak şehirler inşa ediyoruz. Ancak en büyük şehir insanın gönlüdür. Yüce Allah, insanın kalbini, gönlünü mesken tutar. Onun için gönüller inşa edemiyorsak, şehirler inşa etmenin bir faydası yok. Bursa maneviyatı yüksek, gönül erlerinin diyarı bir şehir. Bizler bu kente hizmet etmekten dolayı büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Gittiğiniz şehirlerdeki gönül erlerine bizlerin de selamlarını götürmenizi rica ediyorum. Hepinize kazasız, belasız, hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu. Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür eden ekip lideri Zeki Taş ise, “Bursa’da olmaktan ve sizlerle buluşmaktan dolayı son derece mutluyuz. Misafirperverliği ve desteklerinden ötürü Yıldırım Belediye başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.