Hava Durumu

İnegöl Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Belediye Başkanı Alper Taban, yaklaşan kurban bayramı öncesi yapılan hazırlıklar ve alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Taban, İnegöl Belediyesi’nin tüm birimleriyle bayrama hazır olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Belediye Başkanı Alper Taban, yaklaşan kurban bayramı öncesi yapılan hazırlıklar ve alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Taban, İnegöl Belediyesi’nin tüm birimleriyle bayrama hazır olduğunu ifade etti.

Kurban bayramına kısa bir süre kalırken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün İnegöl Belediyesi’nin bayram hazırlıklarına ilişkin alınan kararlar ve uygulanacak tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu. Bayrama ilişkin alınan kararlar hakkında bilgiler veren Taban, “İnegöl Belediyesi olarak tüm birimlerimizle bayrama hazırız” mesajı verdi.

KALDIRIM İŞGALİ KURALINA BAYRAM DÜZENLEMESİ

Belediye Başkan Yardımcıları Rıdvan Kocaağa, Fevzi Dülger ve Zabıta Müdürü Bilal Aktürk ile Temizlik İşleri Müdürü Serdar Zorluer’in de hazır bulunduğu basın toplantısı bugün 12.30’da Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirildi. Kurban bayramına kısa bir süre kaldığını hatırlatan Başkan Taban, alınan tedbirler ve uygulamalarla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Malumunuz Kurban Bayramının yaklaştığı günlerdeyiz ve her bayram yapmış olduğumuz hazırlıkları kamuoyuna paylaşıyoruz. Bugünde burada tüm birimlerimizin, tüm ekiplerimizin yapmış olduğu hazırlıkları paylaşmak istiyoruz. Öncelikli olarak pandemi sürecinden dolayı esnaf işletmelerimiz, pazarcılarımız, hülasa tüm işletmeler aslında bu süreçten ciddi anlamda etkilendi. Buradan hareketle biliyorsunuz her bayram kaldırım işgallerini esnetiyoruz. Bununla ilgili bir dizi düzenleme kararı aldık. Önümüzdeki 10 Temmuz 2021 itibari ile her işletme kendi iştigal konusu ile sınırlı kalmak üzere kendi işyerinin önünde yaya trafiğini de aksatmayacak şekilde tezgah açarak ürünlerini teşhir edebilir. Burada hedeflediğimiz hem esnaf arkadaşlarımızın kazancına katkı sunmak hem de aynı zamanda vatandaşlarımız rahat geniş ortamlarda, açık ortamlarda alışverişlerini tamamlayabilmeleri. Bu esneklik uygulaması Bayramın 1. gününe kadar devam edecek ve daha sonra sona ermiş olacak.”

ÇARŞI ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK

“Yine çarşı içi trafiğinde biliyorsunuz belirli düzenlemeler yapıyoruz. Genelde bunu son 3 gün itibariyle yapıyoruz. Yine planlamamızı bu şekilde değerlendirdik ancak yine burada bir opsiyon bırakmak istiyorum. Çünkü çarşının yaya ve araç trafiğini gözlemleyerek eğer ihtiyaç olması durumunda daha erken de kapatma ihtimalimiz olabilir. Bundan etkilenecek sokaklar hangileri; Hacı Veli Ağa Sokak girişinden itibaren Cuma Mahallesi Elektrik Sokak, Tabakhane Sokak, Bedesten Sokak ve İshakpaşa Sokak.

SEMT PAZARLARINA BAYRAM ÖNCESİ İLAVE YAPILACAK

“Yine semt pazarlarımızda kurulmaya devam edecek. 16 Temmuz Cuma günü Yeniceköy, Cerrah pazarı ve Cuma Pazarı (Cumpa) zaten kendi gününde devam ediyor. Ancak buna ilave olarak 17 Temmuz Cumartesi günü yine Cumartesi pazarımız açık olacak kendi gününde. Cumpa kıyafet pazarı da Cumartesi günü olmak üzere açık olacak. Burada bir farklılık olarak Oto Pazarını Nikah Salonunu önünde gerçekleştirmiş olacağız. Burada otomobil satıcılarımızdan bu konuda bir anlayış bekliyoruz. Yine satış devam etsin ama lokasyon olarak nikah salonunun önünü belirlemiş olduk. Çünkü pazarda esnafımız satış yapmaya devam etsin istiyoruz. Yine 18 Temmuz günü ve 19 Temmuz günü pazarlar açık olacak hem kendi gününde açık olanlar devam edecek hem de ilave olarak Perşembe Pazarı dediğimiz bölgede giyim üzerine kurulan pazarımız açılmaya devam edecek.”

NÖBETÇİ FIRINLAR SOSYAL MEDYADAN DUYURULACAK

“Bayram süresince nöbetçi olarak hizmet verecek fırınlarımız son süreçte bizlere bildiriliyor. Hangi fırınların açık olacağı bugün itibari ile belli değil ama vatandaşlarımız bunu 153’ü arayarak bilgisini alabilirler. Sosyal medya hesaplarımızı da takip ederek bilgi edinebilirler.”

ULAŞIM AKSAMADAN SÜRECEK

“Ulaşım hizmetleri İNULAŞ tarafından devam ettirilecek. Sefer sayılarıyla ilgili gerekli düzenlemeler yerinde ve zamanında yapılıyor olacak.”

KASAPLAR HARİCİ KIYMA ÇEKİLMESİNE MÜSAADE EDİLMEYECEK

“Özellikle kurban bayramı olduğu için kıyma çekme işlemi yapan vatandaşların, özellikle açık alanda gelişigüzel şekilde yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Sadece kasaplarda ve et-tavuk satış reyonu bulunan marketlerde kıyma çekimi yapılabilir. Bunun haricinde cadde ve sokaklarda, gelişigüzel yerlerde yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.”

DENETİMLER SÜRECEK

“Denetimlerimizi 7/24 esaslı şekilde devam ettireceğiz. Bunlarla ilgili tüm belediyemizin birimleri nöbet ve icapçı ekiplerini hazır tutacaklar. Bizlere gelen bir bildiri, talep ve öneri olduğunda arkadaşlarımız harekete geçecekler.”

KAÇAN KURBANLIKLAR İÇİN EKİP HAZIR

“Kurban bayramlarında kurbanlarını kaçıran vatandaşlarımız olabiliyor. Bu tür kazalar yaşanıyor. Bunlarla ilgili de ekiplerimizi kurduk. 153 üzerinden vatandaşlarımız bizlere ulaşıp destek alabilirler.”

KURBAN KESİM ALANLARI

“Kurban kesim alanları Pazar yerlerimiz. Alibeyköy Hayvan Pazarımız da buna dahil oldu. Merpa kapalı Pazar yeri, Alanyurt Pazar yeri, Akhisar Pazar yeri, pazartesi, cumartesi ve Mesudiye pazarlarımızın da sadece balıkçı noktaları kesim için uygun olacak. Buralarda çevreye kirlilik, koku ve rahatsızlık vermeden, aynı zamanda vatandaşlarımız kendi evlerinin bahçelerinde kurban çukuru kazmak koşuluyla çevreyi kirletmeden kesimini yapabilecek. Kamusal alanlarda, boş arsalarda ve dere kenarlarında gelişigüzel kesimlerin yapılmasını istemiyoruz. Bunlar hoş görüntüler değil.”

KURBAN ATIKLARI 14 EKİPLE TOPLANACAK

“Peki, biz vatandaşlarımızın kestiği kurbanların atıklarını nasıl alacağız? Geçmiş bayramlarda başlattığımız çalışmayı yine aynı şekilde devam ettireceğiz. Geliştirerek devam ettireceğiz. Arkadaşlarımız yaşanacak yoğunluğa çok ciddi sayıda ekiple yetişmeye, ulaşmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz şu; kurbanın atığını sağlam bir çöp poşeti içerisine koyarak ağzını bağlaması ve bulunduğu lokasyonun adresini bizlere bildirmesi. 153’ü arayarak benim kurban atığımı alır mısınız adresim bu dediğinizde ekiplerimiz zaten sahada bunlarla ilgili mücadele veriyor olacaklar. İstirham ediyorum çöp poşetlerine güzelce atıklarımızı koyup uygun şekilde bırakalım. Bu hizmetimiz bayramın 1 ve 2’nci günü devam edecek. 14 ayrı ekibimizde inşallah şehrimizin her noktasında atıkları toplamaya devam edeceğiz. Temizlik hizmetlerimizin bu alanda sağlanabilmesi adına gerekli tedbirlerin alındığını ifade edebilirim.”

“Ben şimdiden tüm ilçe halkımızın kurban bayramını kutluyorum. Rabbim inşallah o günlere bizleri eriştirsin. Pandeminin de etkilerinin azaldığı bir sürece girdik. İnşallah bir daha tekrarını yaşamayalım. Ağız tadıyla kucaklaşıp birbirimize sarılabildiğimiz, büyüklerin küçükleriyle buluştuğu güzel bir bayram olmasını temenni ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.