Hava Durumu

İşaret diliyle ilahi ödül getirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İşaret diliyle ilahi okuyan öğrenciler, Esnaf Odası başkanları tarafından ödüllendirildi

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İşaret diliyle ilahi ödül getirdi
 İnegöl İmam Hatip Lisesindeki 10 öğrenci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenledikleri işaret diliyle Kur’an-ı Kerim meali ve ilahiler söyleyerek, dikkatleri çekmiş ve beğeni almışlardı. İnegöl Esnaf Odaları Başkanları, İnegöl’de ilk olan programı düzenleyen öğrenciler ile yemekte buluştu. başarılı öğrencilere teşekkür plaketleri takdim edildi.
Yemeğin ardından oda başkanları adına bir konuşma yapan Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, “Bizler 7 evladının 6’sını kendi eliyle kabre koymuş Rasulullah’ın ümmetiyiz. Doğduğumuzda üzerimizdeki beyaz kumaş kundağımız, öldüğümüzde kefenimiz olacaktır. Bizlerin hayatı bu 2 beyaz elbiseden ibarettir. Terörist ve batı dünyasının idrak edemediği şudur ki; korkma diye başlayan İstiklal Marşı’na sahip bu cennet vatanda helal süt emmiş her vatan evladı asker doğar. Bu kınalı kuzular, üzerlerindeki al kanlı elbiseleriyle kabre girmek isterler. Bilir ki Rabbine misafir olacaktır. Şan ve şeref dolu makamlarında bizlere bakarak gülümseyeceklerdir. Ayrılığın acısı ile yanan şehit ailelerine Allah’tan sabır diliyoruz. Acıları acımız, öfkeleri öfkemizdir” dedi.
İnegöl İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Alpir ise, “İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kendimize şöyle bir slogan belirledik; ‘değer verir, değer katar’. Bunu yaşadığımız şehre bir değer katmak adına, yaşadığımız şehrin insanlarına değer katmak adına ortaya koyduk ve gereğini yapmaya çalışıyoruz. Sağ olsun Başkanımız öğrencilerimizi ödüllendirmek adına bizi programa davet ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz hiçbir maddi karşılığı olmayan, kendilerine maddi bir dönüşü olmayan işitme engelliler kursuna giderek çevremizdeki işitme engelli insanlarımıza dinimizi nasıl anlatabiliriz, onlara dini eğitim noktasında nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesiyle böyle bir kursa gidiyorlar ve biz onların bu gayretini bir programa dönüştürdük. İlçemizde de çok güzel tepkiler aldık. Çok başarılı bir organizasyon oldu. Büyük bir sorumluluk gösteren öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Halk Eğitim İşitme Engelliler eğitmeni Şefika hocamız, öğrencilerimizin hocasıdır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Özgen hanım ve Güneş hanımda programda büyük emek sarf ettiler. Kendilerine de teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilere Esnaf Odaları Başkanları tarafından plaket takdiminde bulunuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.