Hava Durumu

Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nun Temeli Atıldı

Bursa Valiliği koordinasyonunda Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever kuruluş Karacabey Ticaret Borsası arasında imzalanan protokolle Karacabey’e kazandırılacak 20 derslikli Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2021 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2021 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nun Temeli Atıldı

Temel atma törenine, Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Karacabey İlçe Millî Eğitim Müdürü Emin Dingin ve davetliler katıldı.

Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nun temel atma töreninde konuşan İl Millî Eğitim Müdür Serkan Gür, “Bu benim göreve başladıktan sonraki ilk atma temel atma törenim. O nedenle oldukça heyecanlı ve mutluyum. Karacabey Ticaret Borsa’mızın ilçemize kazandırdığı hayırsever yatırımları için Bakanlığımız adına kendilerine teşekkür ediyorum. İleride burada binlerce, on binlerce çocuğumuz okuyacak ve bu memlekete her şeyden önce faydalı birer birey olarak yetişecekler. Bu nedenle çok önemli ve anlamlı bir gün. Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın yetişeceği bir okulu yapmak, bir eser bırakmak çok kıymetli. Karacabey’e bu güzel eseri kazandıran hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler de Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak buradaki öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Karacabey Ticaret Borsası’nın Karacabey eğitimine önemli bir katkı sunduğunu ifade eden Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; “Ticaret Borsamızın 20 derslikli bir ek bina yapmak suretiyle sadece 796 öğrencimize değil bütün Karacabey'e büyük bir hizmet vereceğini ve derslik başına düşen öğrenci sayısının 28'e düşüreceğini ifade etmek isterim. Bugün temelini atacağımız bu eserin ilçemiz için öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kuruluşlarının bu yıl 55. yıldönümünü kutladıklarını belirten Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan; “Bundan önce eğitime katkılarımız olmuştu. Şimdi de Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nun ek binalarının yapımı bize nasip oldu. Yatırımlarımız devam ediyor. Biz yola çıkarken tarımın bize verdiğini tarımın evlatlarına harcamaya söz vermiştik. Bu anlamda başta Belediye Başkanımız olmak üzere daire amirlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitime yatırım yapmak Karacabey Ticaret Borsası’nda gelenek haline geldi. Bizden önceki yönetimlerimiz yatırımlarını yaptı. Allah bize de nasip etti, biz de yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz.  Biz yola çıkarken okul yapar mıyız diye düşünüyorduk. Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı MTAL’yi bitirdik. Bu okula da başladık ve başlanmış iş bitmiş iştir. Bundan sonraki en büyük işimiz Allah nasip ederse eğitim vadisini Karacabey’e kazandırmaktır.” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan deprem tahkikleri sonucunda yıkılan Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu hayırsever kuruluş Karacabey Ticaret Borsası tarafından 20 derslikli olarak yaptırılacak. Yapımı tarihi ve kültürel dokuyu bozmayacak şekilde gerçekleştirilecek okulun projesi Millî Eğitim Bakanlığı ile Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.