Hava Durumu

Mevsimlik işçi çocuklarının çıplak ayaklı oyun mutluluğu

Bursa’ya mevsimlik işçi olarak gelen ailelerin çocukları, çıplak ayakla oyunlar oynayarak çadır kentte mutlu bir hayat yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2021 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2021 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mevsimlik işçi çocuklarının çıplak ayaklı oyun mutluluğu

Geçtiğimiz yıl 34 ilden 34 bin 550 mevsimlik işçinin geldiği Bursa’ya bu yıl da aileleri ile birlikte gelen işçiler Karacabey ilçesi Dağkadı köyünde çadırlarını kurdu. Tarlaların üstüne kurdukları çadırlarda yaşayan ailelerin çocukları ise zor koşullara rağmen çadır kentte ayaklarında ayakkabı olmadan çıplak ayakla oyun oynayarak mutlu bir zaman geçiriyor. Tarlalarda fide dikimi yapan işçiler, domates ve biber hasadı bitene kadar tarlalarda çalışıyor.
Aileleriyle birlikte çadırlarda yaşadıklarını ifade eden çocuklar, "Burada ailelerimizle birlikte aylarca yaşıyoruz. Burada yaşamak bize zor gelmiyor. Burada arkadaşlarla oyunlar oynuyoruz" dediler.
Bursa’ya Şanlıurfa’dan çalışmaya gelen aileler ise, "Buraya tarlalarda mevsimlik işçi olarak çalışmaya geldik. Aylarca burada tarlada çalışıyoruz. Çadırlarda ailelerimizle birlikte yaşıyoruz. İşimiz bitince memleketlerimize dönüyoruz" şeklinde konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.