Hava Durumu

Muhasebeciden 100 milyon dolarlık vurgun

Bursa’da bir şirkette muhasebeci olarak çalışan kadın, patronunu referans göstererek 100 milyon dolarlık dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Muhasebeciden 100 milyon dolarlık vurgun
 Edinilen bilgiye göre, 46 yaşındaki Ö.A., 24 yıldır bir şirkette muhasebeci olarak çalıştığı dönemde iş adamlarına, kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlar ile yüksek miktarda kar payı dağıttıklarını söyleyerek ikna etti. Bu durumu patronuna söylememesi konusunda uyaran Ö.A., para verenlere aylık yüzde 8 ile 10 arasında kar payı dağıtmaya başladı. Daha sonra kar payını yüzde 25’lere kadar çıkartan kadına, iş adamlarının para vermek için borç aldığı ve evlerini sattığı iddia edildi. Temmuz ayından sonra kar payı dağıtmayan kadın, 'OHAL sebebiyle BDDK hesapları inceliyor. Bitmesini ve para havalesini bekliyoruz', 'Paralar başka hesaba geçti. Avukatlar el koydu', 'Para Merkez Bankası’nda rahat olun' gibi mesajlar gönderdi. Ardından da psikolojik rahatsızlığı olduğunu ifade eden kadın hastaneye yattı. Şikayet üzerine işten atılan Ö.A., yapılan suç duyurusunun ardından gözaltına alındı.
Soruşturmanın ardından gözaltına alınan N.Y. ile E.Ş. serbest bırakılırken Ö.A. ise tutuklandı. Ö.A..’nın iş adamlarından 100 milyon dolar aldığı ve bu paranın da artabileceği belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.