Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da başkan Kanar 3 yılını değerlendirdi

“Artık icraat zamanı, artık iş zamanı” diyerek 3 yıl önce görevine başlayan Mustafakemalpaşa’nın genç belediye başkanı Mehmet Kanar, başta “Ben vebalimi biliyorum ben boynumun borcunu biliyorum” diyerek startını verdiği ilçe tarihinin en önemli sorunu ve en büyük yatırımı olan içme suyu, alt yapı çalışmalarının yanı sıra ulaşım, tarım, turizm, spor, eğitim ve sosyal belediyecilik anlamında büyük bir değişime imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2022 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mustafakemalpaşa'da başkan Kanar 3 yılını değerlendirdi

Geride kalan 3 yılda Mustafakemalpaşa'da her anlamda büyük bir değişim, gelişim ve dönüşüm gerçekleştiren Başkan Mehmet Kanar '' Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, Mustafakemalpaşa'mız için birçok projeye birlikte imza attık, atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.' dedi.

Mustafakemalpaşa'nın en büyük sorunlarından biri olan altyapı sorununa hançer vurarak Mustafakemalpaşa'ya milyonluk yatırımlarla iz bırakmaya başlayan Mehmet Kanar, göreve geldiği ilk günden beri tek isteği daha sağlıklı su, daha sağlıklı altyapı, daha sağlıklı bir Mustafakemalpaşa.

3 senede Bursa ve Ankara arasında adeta mekik dokuyan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, adeta ilmek ilmek dokuduğu projelerden bazıları ise şunlar;

Mustafakemalpaşa'nın yaklaşık 40 yıl önce temeli atılan ve önemli bir hayali olan kültür, sanat ve spor merkezinin startını verdi. Bursa’nın en büyük ve en nitelikli Gençlik Merkezini gerçeğe dönüştüren Başkan Mehmet Kanar’ın bu yıl içerisinde ilk etabını devreye alacağı dev proje ile ilçenin kültür, sanat ve sporun kalbi burada atacak. İlçe girişinde yüzlerce dönüm arazi üzerine kurulan içerisinden sinema salonları, amfi tiyatro salonları, kapalı yüzme havuzu, meslek edinme atölyeleri, nikah salonu, tüm branşları barındıran spor salonları, cafeler, kütüphaneler bulunan Gençlik Merkezi’nin yanı sıra Mustafakemalpaşa halkının yüzünü güldürecek olan içerisinde Millet Kıraathanesi, camii, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk parkları bulunan Millet Bahçesi projesi yüzbinlerce metre kare yeşil alanları, sosyal donatı alanları ve yaşam alanları ile önemli bir beklentiyi karşılayacak.

Kısa sürede sadece ilçenin ve bölgenin değil, özellikle ilçenin en büyük değeri Suuçtu Şelalesi’ni ziyaret için gelen yerli ve yabancı turistlerin damak ve dinlenme merkezi olan Muradiye Sarnıç Sosyal Tesisleri. Yine şehir içi ulaşıma büyük nefes aldıran 3. köprüsü Lalaşahin Köprüsü.

Türkiye’de rol model kabul edilen merkezden kırsala, 7’den 77’ye, çiftçisinden esnafına gönüllere dokunan “Biz Geldik Hizmet Evinizde” ekibi, ihtiyaç sahipleri ailelere, engelli ailelere her akşam sıcacık yemekleriyle sofralarına ortak olan Hala Sultan Aşevi, gıda ve giyim bankası, üreticilerin doğru tarım ve katma değeri yüksek alternatif ürünler yetiştirmelerine olanak sağlayan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, etkinliklerin göz bebeği olan Amfi Tiyatro, doğa ve belediye ekonomisine büyük katkı sağlayan GES Projesi (Güneş Enerji Sistemi), özellikle öğrenciler eğitimine ve sosyal yaşamına değer katan Millet Kıraathanesi, Ali Koyuncu Sosyal Yaşam Merkezi, ilçenin kültürel ve sosyal yaşamına, marka değerine büyük katkı sağlayacak olan Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi, binlerce ailenin çok uzun yıllardır süren sel baskını riskini ortadan kaldıran ve bölge halkına yeni yeşil sosyal yaşam alanları katan Sedde Projesi ve daha nice projelerle gönüllere dokunmayı başardı.

Başkan Kanar, ayrıca “Makamın asıl sahipleri…” dediği vatandaşların hizmete ulaşmaları noktasında adeta kapı ve duvarları yıkarak Türkiye’nin en büyük makam odasını ilçeye kazandırdı. Makam odasını her hafta ilçenin merkezi, kalbi konumunda olan Adnan Menderes Meydanı’na taşıyan Kanar, vatandaşların randevusuz ve belediye binasına dahi adımlarını atmadan meydanda karşılıyor.

Yine ciddi sorunlar ve eksiklikleri bulunan Hayvan Barınağı’nı adeta baştan yapan Kanar’ın ardından barınak çocuklar ve hayvan severlerin buluşma noktası oldu.

Kültür sanat alanında on binlerce kişinin katıldığı özel etkinliklere imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, özellikle engelli dostu kent olmak için yürüttüğü çalışmalarla da Türkiye’ye örnek oldu. Engelli vatandaşların hayata katılmaları için tüm engelleri bir bir ortadan kaldıran Mehmet Kanar başkanlığındaki Mustafakemalpaşa Belediyesi, üreten, tasarlayan ve özgüvenli bireyler için tarihi adımlar attı. Ankara’da düzenlenen Gençlik festivaline damgasını vuran otizmli ve engelli gençlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmaları ise duygusal anlara sahne oldu. Engelli bireylere özel ilgi ve destek gösteren Başkan Kanar, onlar için anne ve babasının adını taşıyan Saliha- Halil Kanar Otizm Birimini açtı. Kanar ve ekibi ayrıca her gün engelli bir bireye evlerinde doğum günü sürprizi yapıyor.

Özellikle ilçenin doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve lezzetlerinin tanıtımı için ses getiren, milyonlarca kişinin beğenisini toplayan tanıtım hamlesi başlatan Kanar, özellikle ilçenin 99.kuruluş yıl dönümünde 99 gençle yaptığı Ankara çıkarması ile dikkat çekti. 99 Gençle resmi tören eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkan Kanar, gazi meclis, şehitleri ziyaret ettiği program taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.

Sadece bir başkan değil gençlerin abisi olarak anılan Başkan Kanar, kamuya ait duvarlara karalama yapan gençleri bulup ‘’ Tüm malzemeler benden, Mustafakemalpaşa’mıza grafitiyi getirin ben destekçinizim’’ diyerek genç gönüllere dokunan genç başkan olarak gönüllere dokundu.

Sosyal Belediyecilik kapsamında tamamlanan ve yapımı devam eden yüzü aşkın projeye imza atan Mehmet Kanar '' Mustafakemalpaşa'mız için durmadan çalıştığımız 3. Yılımız. Biz büyük bir aileyiz. Büyük ve kıymetli Mustafakemalpaşa ailemizin her ferdinin mutluluğu ve huzuru için çalışmaya devam edeceğiz. Birçok ilklere imza attık, nice projeler tamamlayıp nice gönüllere dokunduk. Rabbim nicelerini daha nasip etsin inşallah.'' Şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.