Hava Durumu

Nilüfer’de dönüşüm heyecanı

Bursa’nın ilk kentsel dönüşüm çalışması olan ve 18 dönüm alanda 6 blok olarak planlanan Nilüfer Sitesi’ndeki temel atma törenle gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Nilüfer’de dönüşüm heyecanı
Bursa’da kentsel dönüşümle ilgili tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’nde toplandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu şehirde rantı, imarı ve yolluğu biz veriyoruz. Denetlemeyi de biz yapıyoruz. Dönüşmek isteyen site sakinleri için dönüşümün önünde hiçbir engel yok” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Başkan Altepe, Nilüfer Sitesi’nin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıyla ilgili temel atma törenine katıldı. Sitenin dönüştürülmesinin sadece Bursa değil tüm Türkiye için örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Bu proje, kentsel dönüşüm uygulamalarında rol model olacak. Sadece Bursa değil Marmara ve tüm Türkiye, bu çalışmadan ilham alacak” diye konuştu. Nilüfer Sitesi’nde 17 Ağustos depreminde sonra yara alan binaların yıkıldığını, 6 blokta 180 daireden oluşan yeni binalar için temel atma töreninin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle burada artık yeni bir yaşam alanı doğacak. Bizim işimiz çözüm üretmek, problem değil. Bu işin çözümü, aynı zamanda diğer insanların da ölmesini engellemektir. En yüksek değerimiz insan. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin. İnsan olmadıktan sonra neyin kıymeti var?” şeklinde konuştu.

TÜM YETKİLER BÜYÜKŞEHİRDE
Kentsel dönüşümde ilk adımın Nilüfer Sitesi’yle atıldığını, bunun da diğer siteler için iyi bir örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Bu şehirde rantı, imarı ve yolluğu biz veriyoruz. Denetlemeyi de biz yapıyoruz. Onun için korkulacak bir şey yok. Müteahhitlerini bulan, tüm hazırlıklarını tamamlayan site sakinlerine her türlü kolaylığı sağlamak için hazır bekliyoruz. İnşallah bu anlamda Nilüfer Sitesi bir ilk olacak. Şu anda 14 sitenin de hazırlığı tamam. Onayları verildi. Elimizde 12 site daha var. 27 siteyle inşallah Bursa’da hızlı bir dönüşüm süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.