Hava Durumu

Osmangazi Geçmişine Sahip Çıkıyor

Osmangazi Belediyesi geçmişine sahip çıkıyor. 1989-1994 yılları arasında Demirtaş Belediye Başkanlığı yapan ve geçtiğimiz yıl Kasım ayında vefat eden Halil Satık’ın ismini, Demirtaş Sakarya Mahallesi’ndeki bir parka verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2021 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi Geçmişine Sahip Çıkıyor

Parkta incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yaşadığı şehir ve vatandaşları için hizmet etmiş kişilerin unutulmaması gerekiyor. Bunlardan biri olan Halil Satık başkanımızın adını da, bu parkla ölümsüzleştirmiş olduk” dedi.

Büyükşehir Yasası ile birlikte kapatılarak Osmangazi’ye bağlanan Demirtaş Belde Belediyesi eski başkanlarından Halil Satık’ın ismi, Demirtaş Sakarya Mahallesi Sevinç Sokak’taki bir parka verildi. Halil Satık’ın, görev yaptığı 1989-1994 yılları arasında Demirtaş’a önemli hizmetleri olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediye Meclisi’nin aldığı kararla merhum başkanın isminin Demirtaş Sakarya Mahallesi’ndeki parkta yaşatılacağını söyledi. Demirtaş’ın, modern ve planlı yapılaşması ile Osmangazi’nin en hızlı gelişen bölgelerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak bizler de, bu gelişimle birlikte ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak için sürekli yatırım yapan, yeni eserler, yeni parklar, meydanlar kazandıran bir belediyeyiz. Hizmet üretmenin en zor olduğu bir merkez ilçe olarak, bir yandan yeni park ve meydanlar yapıyoruz, bir yandan da mevcut parklarımızı yeniliyoruz” diye konuştu.  

Halil Satık’ın İsmi Demirtaş’ta Yaşayacak

Osmangazi genelinde 700’ün üzerinde parkın olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sadece Demirtaş bölgemizde 35 parkımız var. Sakarya Mahallemiz’deki bu parkımız da bunlardan biri. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci ile birlikte, vatandaşlarımızın parklara olan ilgisi daha da arttı. Tabi bu yoğun ilgiyle birlikte bu parkların bakımı, yaşatılması, onların isimlendirilerek mahallelerle özdeş hale getirilmesi önemli. Demirtaş Sakarya Mahallemizdeki bu parklardan birine de, Demirtaş’ımızın belde olduğu dönemki eski başkanlarından rahmetli Halil Satık abimizin adını verdik. Onun adının yazılı olduğu tabelayı parkımıza astık. Demirtaş’a ciddi hizmetler yapan Halil başkanımızın yapmış olduğu bu hizmetlerin unutulmayıp adının yaşatılması için parkımıza onun adını verdik” dedi.  

Yaşadığı şehir için, vatandaşları için hizmet emiş kişilerin unutulmaması gerektiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bizler de, şehrimize hizmet etmiş bu insanların isimlerini, kentimizin farklı yerlerindeki parklara, meydanlara, cadde ve sokaklara vererek yaşatıyoruz. Bunlardan biri olan Halil Satık başkanımızın adını da bu parkla ölümsüzleştirmiş olduk. Demirtaş’a hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.