Hava Durumu

Osmangazi Karla Mücadeleye Hazır Osmangazi’de Kar Seferberliği

Osmangazi Belediyesi, soğuk havaların etkili olmasıyla birlikte karla mücadele konusundaki hazırlıklarını tamamladı. İlçe sınırları içerisinde kar, buzlanma ve dona karşı müdahale edebilmek için 68 personel, 17 iş makinesi, 1 tuz aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı, 2 kar küreme aracı 24 saat hizmet verecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi Karla Mücadeleye Hazır  Osmangazi’de Kar Seferberliği
 Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Bursa’yı da etkisi altına aldı. Osmangazi Belediyesi, olası kar yağışı sonucunda ilçe sınırları içerisinde bulunan 136 mahalledeki vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için hazırlıklarını tamamladı. Osmangazi Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi ve kırsal bölgelerde yer alan mahallelerinin ulaşıma kapanmaması için 24 saat görev başında olacak. Belediye ekipleri, yürütülecek karla mücadele kapsamında bin ton kaya tuzunu da depolarda hazır bulunduruyor. Kaya tuzunun 200 tonu torbalanarak valilik, kaymakamlık, hastaneler, okullar, mahalle muhtarlıkları ve diğer resmi kurumların ilgili görevlilerine teslim edildi.


 Karla mücadele ekibi, dağ bölgelerinde bulunan 27 mahallenin yollarının da kardan ulaşıma kapanmaması için yoğun çalışma yürütecek. Dağ bölgesindeki mahallelerin ulaşıma açık tutulması adına kar küreme araçları ve kamyonlar sahada olacak. Uludağ eteklerinde yer alan Mollafenari, Alacahırka, Maksem, Esentepe gibi mahallelerde ise 2 kar küreme ve tuz serpme aparatlı araç ile iş makineleri görev yapacak. Ayrıca elle kar küreme ve tuz ekibi de çalışmalarıyla karla mücadeleye destek verecek.


 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kış süresince vatandaşların gündelik hayatlarında her hangi bir sıkıntı yaşamaması için hummalı bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Dündar, karla mücadele konusunda tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.