Hava Durumu

Osmangazi vatandaşları iş sahibi yapıyor

Bir milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en büyük dördüncü ilçesi olan Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM), işsiz vatandaşları işverenle buluşturarak istihdama katkı sağlıyor. 2014 yılı Temmuz ayında hizmet vermeye başlayan merkeze başvuran 4 bin 572 kişiden 916’sı iş sahibi olurken, müracaat edenlerin yüzde 70’e yakını çalışmak için belediyeleri tercih ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Osmangazi vatandaşları iş sahibi yapıyor
 İşverenle iş arayanları buluşturan Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM), Bursa’da istihdama çok ciddi katkı sağlıyor. Osmangazi Belediyesi bünyesinde 2009 yılında İş-Kur masası olarak faaliyete geçen istihdam masası, 2014 yılı Temmuz ayından itibaren OKİM (Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi) olarak hizmet vermeye başladı. OKİM sayesinde iş arayan vatandaşlar, başvuru formlarında belirttikleri nitelikler doğrultusunda eleman ihtiyacı olan kuruluşlara yönlendiriliyor. Özel sektörün yanı sıra, belediye bünyesinde çalışma talebinde bulunanlar da kayıt altına alınıyor.

Vatandaşın başı sıkıştığında kapısını ilk çaldığı kurumun belediyeler olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bizler, vatandaşın kendilerinden bir parça olarak gördüğü belediyenin her alanda yanlarında olduğunu hissettirmek maksadıyla OKİM’i kurduk. Geçen 2 yıl zarfında istihdama ciddi fayda sağladık. Merkezimize bugüne kadar 4 bin 572 vatandaşımız iş için müracaat edip öz geçmişini bıraktı. Bunlardan 996’sı eleman için bizden personel talebinde bulunan firmalarda kendileri için uygun bir işe yerleştirilerek çalışma hayatına başlatıldı” dedi.

Henüz 2 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören OKİM’in özel bir yazılım sayesinde işveren ve işçiyi kayıt takip sisteminde buluşturduğunu söyleyen Mustafa Dündar, “Bugüne kadar 349 firma bizden personel talebinde bulundu. Yapılan talep ve kriterlerine göre firmalar ile bire bir iletişime geçilip etkin, hızlı ve güncel yönlendirmeler yapılmakta. Yönlendirmeler sonrasında düzenli aramalar yapılarak iş görüşme değerlendirmeleri ve iş başı durumları takip edilmekte. Başta otomotiv, hizmet, satış - pazarlama, büro ve tekstil olmak üzere, bugüne kadar 20’den fazla sektörde istihdama katkı sağladık. Bu sektörlerden de birçok kategoride firma ile kendi iletişim ağımızı oluşturmuş durumdayız” dedi. Başkan Dündar, ayrıca vatandaşların iş başvuru formlarını OKİM’in kendi web sayfası üzerinden de yapabildiklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.