Hava Durumu

Otomotiv Test Merkezinin arazi tahsis işlemleri tamamladı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından Bursa Yenişehir Çardak mahallesindeki belediyeye ait hissenin TSE'ye bedelsiz devriyle arazinin ön tahsis ve acil kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Otomotiv Test Merkezinin arazi tahsis işlemleri tamamladı
 TSE'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin otomotiv sektörünün değişim ve gelişimine paralel olarak sektörün ihtiyaç duyduğu tüm test ve belgelendirme hizmetlerini sunmak üzere Avrupa'nın en büyük test merkezlerinden biri olması planlanan Otomotiv Test Merkezinin kuruluş çalışmalarının hızla devam ettiği ifade edildi.


Projeyle ilgili geçen yıl çıkartılan acele kamulaştırma kararı çerçevesinde kamulaştırma ve hazine arazilerinin ön tahsis işlemlerinin tamamlandığının anımsatıldığı açıklamada, TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz'ın Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Bursa Yenişehir Çardak mahallesindeki belediyeye ait hissenin TSE'ye bedelsiz devriyle arazinin ön tahsis ve acil kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Otomotiv Test Merkezi tüm etaplarıyla tamamlandığında, Türk otomotiv sanayi üreticileri Ar-Ge altyapısına kavuşacak, tasarım, üretim, markalaşma beceri ve kapasitelerini artırma imkanı bulacak. TSE bu merkezde üreticilere sunacağı belgelendirme hizmetleri ve eğitimlerle de dünya standartlarında ve yüksek kalitede üretim gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulunuldu.




Kaynak: AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.