Hava Durumu

Sanayicilerden, Science Expo’da öğrenci ve ailelerine tavsiyeler

BOSİAD yönetim kurulu üyesi sanayiciler, Bursa Bilim Şenliği’nde öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi, kendi geçmişlerinden hareketle gençlere önerilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Sanayicilerden, Science Expo’da öğrenci ve ailelerine tavsiyeler
 BOSİAD, Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen ve Türk Hava Yolları sponsorluğunda “Dijital Türkiye” ana temasıyla 8’incisi düzenlenen Bursa Bilim Şenliği / THY 8. Science Expo 2019’a katıldı.

Kalkınmış bir Türkiye’nin geleceğinin mesleki eğitimden geçtiğine inanan ve mesleki eğitime yönelik farkındalığı artırmak için ‘Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim Projesi’ni hayata geçiren Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD), THY 8. Science Expo 2019’da stant açtı. Bilim Şenliği’nin ilk günü öğrenciler ve aileleri ile bir araya gelen BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şahin ve geçmiş dönem Başkanı Abdullah Bayrak, meslek liselerinin yeniden ülke vitrinine çıkması için fikirleri paylaştı, çocukların eğitim rotalarına ilişkin görüşlerini alarak, önerilerde bulundu.

Rasim Çağan, BOSİAD standını ziyaret eden Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da projenin detaylarını anlattı.



“MESLEKİ EĞİTİM TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ”

Projeleri ve Bursa Bilim Şenliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rasim Çağan şunları söyledi:

“Dünya teknoloji arenasında kendine yer edinmeye çalışan Türkiye’de, bu organizasyonun önemi çok büyük. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların, teknoloji dünyasına gelecekte hareket getireceğine inanıyorum. Bugün burada bilimsel çalışmalar gerçekleştiren gençlerimiz; geleceğin bilim insanları, başarılı girişimcileri, şirketlerimizin yöneticileri olmaya adaylar. Fakat şu gerçeği de göz ardı edemeyiz; eğitimin ülkemizin ihtiyaçlarına göre yeniden planlanması çok önemli. Sanayinin daha da gelişmesi için üniversite mezunlarının yanı sıra bizim üretimin gerçek neferleri olan meslek lisesi mezunlarına da ihtiyacımız var. Bu dengenin ülkemizde biraz bozulduğu gerçek. Ve BOSİAD olarak biz mesleki eğitimin Türkiye’nin geleceği olduğuna inanıyoruz. Ülke genelinde kalkınmanın sürekliliğinin sağlanması ve ihtiyaç duyulan nitelikli işgücü potansiyelinin oluşturulmasında mesleki ve teknik liseler büyük önem taşıyor. Biz de şenlik boyunca hem öğrenciler hem de aileleri ile görüşerek bu farkındalığa dikkat çekmek istiyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.