Hava Durumu

TÜED Üyelerinin Çanakkale Gezisi

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şubesi üyeleri, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü nedeniyle 2 otobüsle Çanakkale’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Gezi kapsamında Anafartalar, Arıburnu, Conk Bayırı, Conk Tepe Bigalı Kaleleri, Kanuni Kulesi Namazgah Tabyaları, Seyit Onbaşı Rumeli Mecidiye Köyü Şehitliği, Kilitbahir, Havuzlar Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Bomba Sırtı, Kesikdere Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Cesaret Tepesi, Mehmet Çavuş Anıtı ve Bursa Şehitliği ziyaret edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TÜED Üyelerinin Çanakkale Gezisi
 Dernek Başkanı Kenan Pars her yıl gerçekleştirdikleri ziyarette yaptığı konuşmada,
“Çanakkale bizim ortak değerimiz. Çanakkale bu milletin adeta yeniden dirildiği ve
Kurtuluş Savaşına giden yolun açıldığı bir müstesna mekan. Toprağın altında binlerce
vatan evladının, kahramanın kefensiz yattığı ve bir hilal uğruna güneşlerin battığı bir topraktır diyerek Çanakkale Savaşları ve Türk milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zafer, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir...




Sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçıları olarak bugün de vatanımıza karşı kötü ameller içerisinde olanlara karşı tek yürek mücadele edecek ve her şartta vatanımıza sahip çıkacağız” dedi. Çanakkale Kara Muhaberelerinin 104. Yıldönümünün 24-25 Nisan tarihlerinde kutlandığını hatırlatan Pars, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ay yıldızlı bayrağımıza rengini kanlarıyla veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.